bila Pitih

Wednesday, February 29, 2012

Tuesday, February 28, 2012

Mak Buyong

as Salam

my mama mms gambar terbaru mek buyong yang perenggus ni.

menghitung hari je sekarang

moga2 kali ni dia matang dan pandai jaga anak2 yang bakal lahir nanti.

kenangan

as Salam

gambar lama..

Azim n Chewbacca membuli Sayang yang sedang tdo.padan muka Sayang...kalau tak...abis budak2 tu kne lempang


Monday, February 27, 2012

gangster la sangatttt

 as Salam

anak jantan pojaan hati.

muka persis gangster


berkepala besar 

kakitangan pun besar :)


TAPI semua tu hanya lah luaran je. 
mamat nie sebebarnya cam gambar2 kat bawah :P


Saturday, February 25, 2012

syukur

as Salam

earlier this week aku ada post kat wall FB tentang ibu beranak 5 yang sangat memerlukan rumah/tuan.

dorang 1family menumpang kat tangga office..pandai mak kucing tu cari tangga..tahu2 aje ade sorang hamba Allah yang suka kucing :p

so lepas 2 hari post ada orang yang berminat adopt 1family berkenaan. Alhamdulillah syukur. so semalam aku ajak Kakak Pramugari Melampau temankan :)
lepas kerja amek dorang semua n ke rumah Kakak..jam 8 baru bergerak ke Damansara Damai AKA DamDam..tempat tuan baru dorang tinggal

suker tengok bebudak yang adopt dorang tu..dorang mmg sangat suka ngan kucing

Semoga dorang selamat dan bahagia bersama tuan baru.

trimkas to all friend n kenalanan yang terlibat dalam kerja amal ini. Godbless u all.

bawah nie gambar 1family yang bertuah yang aku post kat FB :)

 mak kucing yang manja dan penyayang





si kelabu nie..masa nak amek semalam dia dah xde. ada orang dah amek la tu




yang kaler itam nie garang sket tapi manja ngan mak dia


Friday, February 24, 2012

apa nak jadi

as saLam

last Friday bf ku yang berkulit cerah ~Enrico~ mengalami kesakitan d'pagi hari. tengah2 kesesakan pagi MRR2. 
tetiba red alert blinking tanda kete overheat..terus aku capai manual. Tertulis sudah...bila blinking merah pemandu MESTI segera berhenti dan matikan engine.

terus aku stop and tekan punat hazard light sambil tangan memberi isyarat kepada penamdu belakang ke next lane. mild PANIC attack melanda. cepat aku call seorang sahabat. lepas cakap ngan sahabat tu aku call pomen yg pernah aku deal with last year. alhamdulillah dia angkat call aku. dah cakap masalah then dia suh tunggu.tetiba dapat notification phone batt dah low. then aku benar2 PANIC. aku sms bagi no. plate kete n jenis kete n terus ketepi jalan bg cakap batteri phone aku dah low....ramai lak yg hanya tengok n bg hon

then ada sorang brother tu brenti n tolong aku alihkan kete sbb dia rasa bertanggungjawab mengelakkan kesesakan. syukur aku...ramai2 orang pagi tu..seorang je yang perihatin. apa nak jadi ngan warga lembah klang sekarang.??

then lepas dalam15 minit jadik bahan tontonan sampai la pomen aku punya assistant. aku minta dia anta pg office.and aku membonceng merempit pergi kerja....

so dari pemerhatian n pengajaran aku:

1.jangan panic bila kereta kita mengalami kerosakan d'tengah2kesesakan
2.cepa2 nyalakan hazard light utk keselamatan n elakkan kesesakan juga dari kena maki ngan    
   kereta belakang!!
3.keluar dari kereta. kerana kita tak takkan tahu bahaya mendatang ie..kenderaan belakang merempuh kete   
  kita bila masa kita masih berada dalam kreta
4. berpakaian yang senonoh sentiasa kerana malang datang tanpa bau :)
5. warga malaysia semakin kurang bersikap perihatin




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Thursday, February 23, 2012

Bro...

as salam

hari ni Misty bersuara.


berdandan

as saLam

sesekali  je Misty dapat naik rumah. Most of the time sampai pintu depan je sebab dia dia masih 'jantan'. tp dia faham syarat tu. 

Bila Mama balik mmg Nanny dia kalah. kuikuikui. 
puas hati dia dapat mandi bersantai dalam rumah.

TQ Nanny :)



Wednesday, February 22, 2012

Oranges

Pas Salam

Few days ago my mum mms gambar latest Orie with her lil furr oranges. Suka aku tengok gambar mereka...bolat2 je keempat2 limau mandrin tu...

my mum cakap sorang semua seiras...dia pun confuse..except ade seko yang ekor dia tak lurus..ada mengkok sket :)

gambar nie lepasOrie n anak2 d'letakkan dalam bungalow 3 tingkat kat luar rumah. Luas dan selesa utk mereka..juga senang untuk daddy Misty lepak sesama jaga anak2 :). gambar exclusive tu saya masih nantikan..manatak..mommy n daddy badan besar gedabak. so tak yah la Orie kuis2 suh Misty jangan masuk rumah masa dia kat dalam.

*tak sabar nya balik kg jumpa mereka2 nie*

si Sayang pula sedang sarat mengangungkan anak2. my mum said..kepengerusan dia makin ketara lately. 
Port tdo feveret dia depan peti ais..abis sesapa yang buka peti ais n klw terkena bhagian badan dia...kne tampo. haihhhh apa nak jadi la ngan budak seko tuh. 
si Momoe lagik la kesian...bila mamat tu nak bermanja..pun kne penampau. Momoe tu manja...manja sangat2..pasti dia tingat kat Minchus binti Misty :((

Wordless Wednesday

as Salam

buah salak anyone?


Tuesday, February 21, 2012

public phone

as Salam


nie anak buah aku..Eddleen Eddlee. dah darjah 2 tahun ni, 
gambar nie mmg bermakna la bagi aku sbb nie la pertamakali Leen guna public phone. Siap call ummi dia lagik. lepas tu dia malu2 lak nak cakap lama2. ngaderkan? dia mmg sangat2 tertarik nak guna menatang tu sbb kalau kat kg mmg tak sempat la sbb kalau ada pun kami dok lalu je

kalau zaman aku kecik2 dlu...public phone ni antara benda penting esp masa kat sekolah...korang lak cane?

Monday, February 20, 2012

Sayang yang poyo 3

as Salam


buat sesapa yang mengenali anak pompuan saya si Sayang neh,korang mesti tahu ni aksi wajib dia bila kita pegang lam posisi cam ni. 
Kalau nak cium dia gak..kne cium dari belah sisi sbb tu adalah klemahan Sayang!


Mama: eh makin sombong ye ko sekarang!!! pfft

Friday, February 17, 2012

alhamdulillah 3

as SaLam semuaaaa

kelmarin my mum mms gambar mr Mama AKA Misty dalam kotak dengan Orie n anak2 :)

HAPPY RASA macam makan happy meal mek donel je.

tapi gambar agak blur :p. xpe lah ..ada gak gmbar dari takde..*bersyukur*

aku lak tak sabar nak balik jumpa deme semme nie. owh kalau la PRU bulan mendekat kan best...tapi ahhhh bulan #^@^$*@ la pulakkkkk.


PROUD DADDY aka MR MAMA
ni la kerja si Misty sejak 13/2/2012...sebok nak jaga babies. kalau bini xde lam kotak sebok dia lak ada kat dalam tu :)

Misty banyak membuka mata aku tentang myth kucing jantan memakan anak kucing,esp kucing jantan yang belum d'sunatkan lagi. He proved that it is wrong. Kejadian Allah semua tu rahsia alam. mungkin d'luar sana ada lagi kes cam Misty ni. tapi tak penah expose.
Moga hamba Allah berjantina LELAKI yang kaki pukul pompuan dan budak  juga yang tak reti menghormati ahli kluarga sedar dengan cara Misty ni.

Masa arwah Freeway dlu, dia tak berapa nak benarkan Misty jumpa anak2 until lepas few months umur.yeah Freeway is a greatmother.spesis kucing siam...garang,berkuasa dan manja. *bless her*

anak2 MistyOrie ada 4 hekor. kali ni aku tak kisah nama start ngan huruf apa TAPI mesti ada huruf M.

since my mum cakap seko tu ada cam Misty so sah2 aku bg nama Misty Jr!. lagi 2 tu RaMadhan aka Madan sempena nama abang Madan yang sangat bertuah dan juga penyayang, then Mandrin sempena perayaan CNY n kaler buah Mandrin n yang last aku bg my mum yang pilih nama :)


lagi satu...Orie bila Misty nak masuk kotak dia kuis tak bagi incik hubby masuk sama sbb kebagakan Misty menyempitkan lagi kotak. kahkahlah..Misty kne bersabar ye..bila Orie xde baru leh masuk..cam shift gitew. 


And Misty tu ada buat aksi sarkis...dia nak main2  ngan anak tp my mum marah dia sbb dia main ngan kasar...d'lambung2 anak dia yang masih kitten tu...menjerit my mum kat dia 'oi Misty anak2 tu bukan mainan..dorang kecik lagikkkk, tunggu la dorang tu besar sket!! ~kurang lebih gitu la jeritan mak aku kat Misty~sungguh tak sabar itu Daddy la

Thursday, February 16, 2012

Wednesday, February 15, 2012

Sayang yang poyo 2

as Salam

perangai anak pompuan kita nie mmg xleh blah. dari memula jumpa sampai la sekarang! sombong tak sudah2



Tuesday, February 14, 2012

alhamdulillah 2

as Salam

semalam my mum called. ada satu berita gumbira horey horey. anak jantan saya si Misty dapat babies baru with his beloved wifey...Orie. dorang dapat 4 hekor anaks. kaler orange semuanya

Kata  my mum lagi...masa memula dia balik rumah dia mmg tak tahu 
berita baik nie..then my mum bwk dia jumpa wifey and anak2,suka dia..intai2 kotak.  
then dia kluar meraon lagik...pastu balik je utk 2nd round terus dia melekat kat kotak :)

si Sayang lak...tak marah pun bila tengok anak2 sdara dia tuh. sejuk hati....rasa dia mmg boleh terima anak2 yang bakal lahir nanti...insyallah. 

gambar anak2 baru?? my mum lum sompek mmg lagik:). harap bersabar ye semua. 
since berita gembira nie aku dapat lepas baca pasal abang Madan, insyallah anak Misty seko akan ada nama Ramadhan AKA Madan.....

Monday, February 13, 2012

kantoi

as Salam

elok je port diaekor berdua nie...kat kebun salak jiran. 




Saturday, February 11, 2012

pemalas



nak tawu maksud ngegeh kita tunggu urang Sarawak reply :P

Friday, February 10, 2012

Sayang yang poyo

as Salam

Si Sayang sejak duk kampung mmg nampak sangat dia tu happy dan bahagia. Mana tak...dia dapat explore tempat AKA merayau suka suki sbb rumah kat kampung tu tanah persendirian+tak banyak rumah kat situ+jiran2 pong suka n ada bela hewan+rumah mak kita kat paling hujung..so mmg less gangguan

Plus dia ada peminat since 1st day sampai lagi. 
Sekarang she's pregnant. Sape lagi hubby dia kalau bukan 



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.



bajet sexy la pose cam tuh


.
.
.
.
.


Misty: glenya (miang) la Momoe ni.xde kucing lain ko nak ngorat

Thursday, February 9, 2012

sape dorang tu?

As Salam...sbelum baca nie kita nak bg wish kat Kakak kite...

happy birthday Erra Fazira~Godbless n comei sokmo yer Kak

raya@suriafm 2010

back to actual post:)

Di suatu petang d Kota Bharu



Mama: Sayang anak Mamaaaa...Kakak kem salam kat awak


Sayang: huh sapa Kakak tu??? tak kenal la

Mama: errrr Mummy Chika kem salam kat gak 


Sayang: sape lak tu??? ngaku Mummy lagik. huh

Mama: aisey...Mummy Meoww pun kem salam gak


Sayang: eyyy sape semua tu??? Sayang xkenal la. suh dorang mms gambar kat Nanny ye..nanti Sayang tengok...kot2 boleh refresh memory

Mama: hoiiiiiii dasar anak derhaka tol kamu ni yer...nyesal amek kau kat PARKING dlu
*$%&%#($(#)


Sayang: WHATEVERR.BLUEKKKKK

Wednesday, February 8, 2012

Wordless Wednesday

As Salam

Merenung Masa Depan...agak2 apa la yang difikirkan ye :)




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Monday, February 6, 2012

pengumuman pengumuman semua

Salam Mama's paw-some friend and my fan.




I would like to announce that I am happily expecting new kitten from my new beloved wife, Orie. I can't recall when is due date because I totally forget to count. errr Mama please count for me






errr Mama..please pawgive me..I am not telling the truth about Orie's status. 


Thanks.

Mama: 
oiiii nak derhaka cam Sayang gak ke?? pandai ye menipu sekarang!!

*My mum told me that sejak bermenjak nie Misty kerap balik rumah..ni la salah satu perangai dia bila tahu wifey nak beranak.lepas nie kerap la dia mlepak rumah*