bila Pitih

Wednesday, August 31, 2011

Tuesday, August 30, 2011

value of Hari Raya for me

yet just another acking holiday

till now NEVER into it...yeah maybe when I finally have my own family I shall love it

I really wish m in KL now or at another country that did not celebrate eid fitr.

value: ZERO.

p/s: only very close friend knows why.

Friday, August 26, 2011

Selamat Menyambut Aidil Fitri

Selamat berpuasa kawan2 semua.

D saat daku mengarang blog nie...tgh selow2 packing baju bajan utk balik jap lagik. pening pale duk fikir baju mana nak hangkot.  cam lama jek balik.  eh korang caye ke kita sedang selow2 packing mempacking??? jangan le caye ye. tgh xde rasa nak packing. sesambil tunggu my lil brothers sampai..sesambil karang blog.

Anyway..kita amek kesempatan nie untuk memohon keampunan dari semua kawan2 blogger sekalian. samada sedar atau tidak kita terkasar tulisan,ter'over' blogging dan semua ter yang tidak menyihatkan. 

Malam nie waktu sahur insyallah berangkat balik NewCastle,Klate dengan adik2. Esok tghari insyallah dapat le pelok Misty,Minchus n Momoe yang sangat amat di rindui...er...rindu Bondaku gak. tp bab pelok tu...banyak ke arah Mincus.ngeeeeee

anak2 pun ada kata dua tiga empat rangkap gak

Misty: Mama cepat balik,Minchus dah besar gedabak....dia dah ada Mummy baru..sedang sarat mengandungkan anak saya.
Buat kawan Mama semua...selamat menyambut Aidil Fitri esp buat Mama Kim dan incik Ramadan.
Momoe: Aunty L...cepat balik. Momoe dah lama tak jumpa Aunty. hari2 ngadap Nanny je. 
Buat Aunty Chika: tanak balik jenguk Momoe ke?

Sayang: Mama tinggalkan kite....sampai hati....
Mama: eleh..kamu tu..padahal suker sbb dapat menggatal ngan jantan2 keliling rumah!

Gambar Michus???



TUNGGUUUUUUUUUUUUUUUUU

Wednesday, August 24, 2011

Saturday, August 20, 2011

saya tlah dtang oleh Mummy Mon Tomon!

dapat award (lagik)

kelas ko Jah..korang ader??siap 4 orang akan ku taggg.

trimkas buat cik MeowwMania kerana sudi mentag saya *baca ngan ala2 drama* m spechless~



Sila ikuti langkah berikut :


1. Kopipes award ini di blog anda (klik kanan 'Save Image As..') *setkan size kpd 'original size' utk gmbr yang terang, jelas dan nyata.~DONE


2. Ucapkan terima kasih kpd orang yg telah mengetag anda (letak nama dan link blog)~DONE


3. Jawab soalan berikut :

a) Apakah amazing-nya memiliki blog pencinta haiwan ini?
    *baca gaya iklan ubat kurus* sejak saya memiliki blog pencinta haiwan ini,stress saya makin  
      kurang bila membaca telatah dah keletah anak2 bulus. Sungguh menakjubkan dan saya te.rus  
      memiliki

b) Dalam ramai-ramai jebon meowwmania, jebon manakah yang berkenan di hati anda dan mengapa?
    Baby Mushukkkkkkkk sebab masa dia djumpai menyesatkan diri kat rumah kediaman kluarga 
    Meowwmania..ketika itu la saya mula menyesatkan diri dekat blog beliaw meowwwww

4. Tag 4 blog pencinta haiwan yang anda rasakan Amazing!
     Anis Squirdward the future great zoologist
     Mama Agon yang rajin mem'bantu' incik somi terchenta
     Umi Shakina ALONG yang tak kutip utang
     Cik Siti Kakak kepada incik Senget muka taiko yang manje

5. Maklumkan kepada 4 blogger tadi bahawa mereka telah di tag.
~DONE

Award ini hanya lah untuk suka suka, sekadar untuk merapatkan lagi silaturrahim di kalangan blogger pencinta haiwan. Terima kasih kerana sudi menerimanya, saya amaaaaat berbesar hati *sambil kembang-kembang hidung



Semoga kita semua tidak akan pernah berputus asa dan akan terus melakukan apa yang kita lakukan, membantu sesama makhluk tuhan sama ada manusia mahupun haiwan, insya'Allah 


p/s: kawan-kawan boleh juga rujuk di SINI untuk melihat senarai blog pencinta haiwan

Friday, August 19, 2011

Rindu

Raya just around the corner.

Persiapan korang semua cane?

Wa blom prepare ape2 pun. Rasa tak mo balik kg pun dah ade nie...urghhhhh

Tapi semalam call my foster dad...dia ingat aku dah balik...~rindu la tu

Aku pun rindu gak kat insan2 kat NewCastle nuun.

especially kat mamat header tuh. almaklum la dia seko je xde tepon. Lau aku tepon my mum pun dia bukan ade kat rumah...merayap taka sudah2 sejak dewasa nie.Kalau masa tecit aku mintak Mama halakan tepon kat tinga dia. 

Dear Misty AKA Along...tunggu Mama balik ye(cam biasa). Uncle Peja  n Uncle Syaddi balik sama kali nie n mebbi adik baru...si Sayang puteri Sumbing!(bak kata Mummy Chika)






Thursday, August 18, 2011

[Official HQ] Mariah Carey - Hero (New Version + Lyrics)




dapat kekuatan utkdiri sendiri :)
meh pakat2 layan lagu Hero by Mekyah Kari

There's a hero
If you look inside your heart
You don't have to be afraid
Of what you are

There's an answer
If you reach into your soul
And the sorrow that you know
Will melt away

And then a hero comes along
With the strength to carry on
And you cast your fears aside
And you know you can survive

So when you feel like hope is gone
Look inside you and be strong
And you'll finally see the truth
That a hero lies in you

It's a long road
And you face the world alone
No one reaches out a hand
For you to hold

You can find love
If you search within yourself
And the emptiness you felt
Will disappear

And then a hero comes along
With the strength to carry on
And you cast your fears aside
And you know you can survive

So when you feel like hope is gone
Look inside you and be strong
And you finally see the truth
That a hero lies in you

Oh ho, Lord knows
Dreams are hard to follow
But don't let anyone
Tear them away, hey yea

Hold on
There will be tomorrow
In time, you find the way, hey

Then a hero comes along
With the strength to carry on
And you cast your fears aside
And you know you can survive

So when you feel like hope is gone
Look inside you and be strong
And you finally see the truth
That a hero lies in you

That a hero lies in you
Mmm, that a hero lies in you

Wednesday, August 17, 2011

Tuesday, August 16, 2011

sheila on 7 - buat aku tersenyum (live)




senyum sambil menyanyi :) 

mode: semalam...ade je kejadian yang buat aku tersenyum dsebalik ketensenan kerja


Monday, August 15, 2011

Mama,cantik tak kite?

entah lah...mari kita tingok apa kata survey



Sunday, August 14, 2011

rindu lagi...

going to fetch my 2nd brother at KLIA later on...suddenly aku kerinduan...

















Thursday, August 11, 2011

budak kurus berpuasa

sian tol tengok budak  nie....letih tu sebab dia berpuasa!





Sayang: Mama...lama lagi ke nie?

Wednesday, August 10, 2011

wordless Wednesday 10

oppppss ssorry!

tuan puteri berendoi berbuai


Sunday, August 7, 2011

Frank & Nancy Sinatra - Something stupid (HQ)




I know I stand in line
Until you think you have the time
To spend an evening with me
And if we go someplace to dance
I know that there's a chance
You won't be leaving with me

Then afterwards we drop into a quiet little place
And have a drink or two
And then I go and spoil it all
By saying something stupid
Like I love you

I can see it in your eyes
That you despise the same old lines
You heard the night before
And though it's just a line to you
For me it's true
And never seemed so right before

I practice every day to find some clever
lines to say
To make the meaning come through
But then I think I'll wait until the evening
gets late
And I'm alone with you

The time is right
Your perfume fills my head
The stars get red
And oh the night's so blue
And then I go and spoil it all
By saying something stupid
Like I love you
I love you...

Thursday, August 4, 2011

Rancangan balik beraya

di suatu petang d teratak Tatak


Sayang: Mama o Mama
Mama: yer Sayang...nak ape?

 Sayang: Nak tanya la....Mama jangan marah taw..
Mama: Loh...blom tanya lagik dah wisau lak...apenye?

Sayang:  Raya nanti...Sayang cane? Kakak balik kg,Mama pun mesti balik gak kan?
Mama: Cane ape..Sayang tinggal la rumah..jaga rumah cam abang2 kakak2 meow yang lain
Sayang :  :( ...cane Sayang nak makan? Sayang bukan sembarang mkanan leh makan.

syyyyy..
actually Sayang akan saya hangkot balik braya sama...bukan balik for good tp nanti akan follow balik KL sama. dia tak tahu lg tu.
Mak dah tahu...dia bg izin. happynya hati


Wednesday, August 3, 2011

Monday, August 1, 2011

Sayang adik Mya

tengok Mama..Sayang hug adik Mya...sayang Mya


Iyo la tu...pelok tak ikhlas kan???