bila Pitih

Saturday, July 31, 2010

morning activity with Milli

 vccccc

video



 (tukang karang yg kat atas tu ialah miss Milli)

Wednesday, July 28, 2010

edc tag!

blog nie khas buat cik meowmania
aku tahu ko dengki.

syarat 1: mesti menggunakan huruf pertama dari blog anda.
well...huruf B..for Bila

syarat 2: jawapan tak boleh ulang
urgh..ok!~finger crossed~

on your mark


get set


BLOG!

1. Nama anda
    Berry-lin~hambek ko~

2. Perkataan 4 huruf
    BURN

3.Nama budak lelaki
   Budiman. nama lain seseorang. dulu dia budak kecik sekarang dia dah budak dewasa
   Bob~nama budak lelaki yang setia menyakat aku kat rumah Chika

4. Nama budak perempuan
    Balqis. nama cousin aku yang sengal gak
    Baheera. nama BFF kat office
    Bahiyah (Merlyn)~motif..nak cakap nama Merlyn or Marilyn tu mmg wujud lam kluarga aku
    banyak lak jawapan aku bagik~hambek~

5. Pekerjaan
    Buruh sepenuh masa

6. Warna
     Biru. tegas. saya sangat yakin

7. Sesuatu yang anda pakai
    BRA. BRA kaler Biru~lalalalalala

8. Makanan
    Budu.tue diaaaaa makanan yang aku tak suka.

9. Sesuatu yang boleh dijumpai ditandas
    Berus (jamban). huhuhu

10. Tempat
      Broga~bukit Broga yang aku nak takluki AKA posing kat atas tu selain bukit Tabur

11. Alasan bila lewat
      BZ le tadie,lupa dah lewat..sorry ye~sambil cover muka buat bersalah~

12. Sesuatu yang anda jeritkan
      Bengom la mung

13. Tajuk film
      Buli by afdlin shauki..eh yeke by him?

14. Minuman
      Beer. haaaa hamek sape suh tanya tadik????

15. Kumpulan music
      Boney M~Ma Baker~. yeah

16. Haiwan
      Bokbong~ore klate jah tahu~

17. Nama jalan
      Belangkas ~kat maluri,cheras memang ade nama jalan nie

18. Nama jenis Kereta
      Brabus..cam gabungan BRA n BUS(BAS) jek

19. Nama yang bakal dtag
      sitedi
      cik timah vogue
      cik pinkie winkie
      cik LP Lum


selamat le kawan2 semua ye.

Tuesday, July 27, 2010

tensi

gile tensi aku semalam.

ade urusan nak online tp dan2 je xleh.

bukan nak bercommunicate ngan kawan2 je smlm tp nak settle urusan lain gak.

waaaaaa tensi. jam waktu tu sangat awal. padahal aku dok syiok beronline sebelum tu. tgk tulisan..connected. hampeh :(

lagi 15 hari

wah, lepas cik marie kira2 tadik ade lg 15 hari utk umat Islam menyambut bulan Ramadhan. cepatnya masa berlalu.
korang dah habis ganti puasa lepas? kalo belum cepat2 la kejar masa ye. cik marie dah settle utang tahun lepas.sekarang dok posa sunat sesambil praktis perut nie..biar pandai tahan puasa nanti. sampai sekarang alhamdulillah xde dlanda penyakit bulan puasa.gastrik. cik marie sangat xleh terima alasan gastrik tu..kita dberi peluang untuk puasa ape sebelum masuk Ramadhan,pada kaum pompuan yg suka diet cam cik marie ade baiknya berpuasa sbb selain harapan nak maintain berat badan,dapat gak pahala puasa. 2in1.

ape nak makan berbuka karang? daku makan ciput je..xde idea. leh share? 
kalo ikotkan berbuka ngan roti dah ok. simple je. 


okeh cukup membebel pasal puasa. kat bawah nie gambar2 adik2 angkat kesayangan. mohon ijin cik chika letak gambar anak gadis nie :)

muka sedang syok...nape tu?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

ooo kakak dia sedang buat operasi..hehehe.patut la menggaruk manjang awek perasan cun ni

sebelum tu dorang layan tido. aksi dua beradik

jelas tak gambar yang dekat nie? tak???

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
dorang titun lam gaya yang sama. best je.

bawah nie gambar dengki Lucy ngan aku. nak berfb gak. 

agak2 dia skodeng page sape?

tengok moncong tu..abes aku kene bagi chance kat dia jap. dia protest sbb aku tak usap.
ngengada tol.

lepas tu Lucy sebok nak call Meowmania..nak tanya bila nak datang berkenalan kot. 

kak chika,tolong dail nombor kak meowmania leh?


sekian laporan dari saya pada hari ini.

NOTE:
chika,kamu masih lagi mengharapkan miracle happen to me?
antara list sebelum tinggalkan KL..nak jumpa steve yummy tu live! rasa2 ade miracle tak?

Sunday, July 25, 2010

cik mili

video

tidur...

bestnya tido ujan2 cam nie...tgk je la minah manje nie.

video

wet saturday

i had a great day yesterday!

bila BFF bertemu. 

jarang kami dapat bertiga. selalu berdua dengan salah seorang.

harap2 dapat lagi bersantan cam ni


kami schoolmate dari sekolah rendah


masak2 with chef yazmin

akotttt ade hantu air. mama tolongggg
peace. eh bukan peace papameow ye.
pose majalah mangga.pheewit
jangan tertipu. cik marie xreti berenang,posing je nie

tekap mate ye chika sedang buat aksi tak senonoh :)
 
 'chika, hati2 ade bujang senang kat belakang'
chika sedang berangan jadik buaya. takotnya

banyak lagi gambar tapi maaflah xboleh dsiarkan. kenape?

*



*



*





*




takot korang jeles tengok. kuikuikui.

tengok Lucy n Mili tdo...cam nak join je. dah le sedang ujan.

Saturday, July 24, 2010

hobi yang best

gambar kat dbawah drakam oleh incik hairey masa gath kat rumah papameow aritu. nape aku leh tak sedar?ekekekeke~gelak cam tedi~ mana tak aku sedang kusyuk ngan hobi dari kecik :)

korang para animal lover esp cat lover ade tak hobi best nie?

masa zaman budak2 dulu abang2 sepupuku risau ngan hobi nie. alih2 salah sorang dapat wife yg ade hobi cam aku. wakakakaka. padan muka abang eddie


lambatnya chika siap nie. nak p swimming. wah gitew. lama tak bikini posing :)

Wednesday, July 21, 2010

final decision have been made.

abang ngah call tadie...semata-mata nak bg aku dengar lagu tamil. hampeh

gitew la lawak aku ngan abang ngah or panggilan anag E and sesekali abah join tumpang kaki. aku mangsa buli dorang. tapi kadang2 aku buli dorang or tag ngan salah sorang n buli sesapa mangsa antara kami.

well, aku nak kongsi ngan kawan2 blogger aku...esp chika.

aku dah cakap kat abang ngah yang aku dah bosan kat cni. nak balik for good. dia ok je. siap bg kata2 membina er  arti kata lain kata2 berangan *dia suh balik amek satu kedai n bli 4x4* wah cam2 tahu jek antara cita2 aku.

karang aku call abah. kene cakap ngan bigboss gak. kalo balik tetiba pastu kata dah xkeje,ade yg jadik hulk. mana nak bayo viva aku tu bulan2? bayar kad kredit? bayar saman tertunggak 900rm tu? waaaaaaaa. takkan nak paw duit dorang monthly. banyak benda gak kne pk. 
aku budget bulan april 2011 paling lewat. paling awal? tah le..nak settle pending job,nak settle rumah sewa kat BA nun,nak carik replacement susah sbb area tu orang tak berani duduk. korang yg tinggal area ulu klang sila carik kat tepi MRR2..condo yg nampak buruk je dari luar...luaran je buruk. hehehehe

berat hati aku nak blah tp apakan daya. tahap bosan dah melanda.

tadi lepak ngan sahabat, citer dia. kata dia sungguh baik. balik la..mudah, kat kb smua ade.
semalam cakap kat alejendro pasal nie. dia tak kata ape. sedih sebab terpaksa lepaskan relation kami yang tiada penghujung.

tu le keputusan aku. abah penah offer sblm pg makkah tp aku keep it open. biar aku balik sbb aku bto2 nak balik bukan sebab paksaan,sebab tu la cara aku. tiada paksaan dalam hidup.
tahun 2011 tahun ke 15 aku kat kl sebagai anak perantau. lama tu bagi aku baru awal 30an nie.

to chika.
kita takkan putus hubungan. kita sahabat sejati. at least ko balik kb ade tempat tinggal. tak yah pk nak carik hotel,tak yah pk transportation. aku ade.

emo lak. waaaaa. nasib balik wall aku nie paling tinggi kalo compare ngan colleague lain,tak nampak plus workstation aku paling belakang. 

okeh. smpai cni dlu. nanti aku update lagik.
tujuan aku letak kat cni instead of fb bukan ape..aku xglamer kat cni. kat fb ramai sangat kenalan n kluarga. kepoh nanti. aku share ngan certain ppl je. ngan kawan blogger sbb korang semua best...minat kita sama.
ANIMAL LOVERS.




Sunday, July 18, 2010

update gambar

hari nie lepak rumah sepanjang hari. maklum le dah lama tak buat aktiviti ni. selain layan siaran astro, ym ngan bff,baca buku,kemas bilik aku update few old pixx anak jantan aku kat fb.

esok dah senin..cepatnya msa berlalu. malasnya nak p office sok.
sememangnya aku dah xde rasa nak keje. rasa nak balik kb je. accept offer abah.
cam best jek kan. owh btw abah tu my uncle yang jaga ku dari baby. papa dah lama xde.
if kat kb aku leh tengok2 mama,misty&anak2,ma,anak2 buah aku. 

entah lah. nak kata aku emo sbb pms..owh salah tarikh  :)
kat blog nie aku berani luah cam nie sbb sedara mara xde yg tahu..eh silap, ade sorang spupu aku je yg berblog. puan rynn. tahun depan genap 15 tahun aku jadik anak perantau. 

ok..back tu alam yang aku suka..alam fana cyber.

bawah nie gambar lama Misty n anak2. xde gambar baru sbb xde tukang snap gambar kat kb :(
nie faktor gak..if kat kb aku leh jaga mamat tu 100%.


fergy jr masa kecik. muka pun ciri2 budak nakal


serabut kan tgk kaler dia? 3kaler nie ikot nanny belah misty. nama dia pun semperna nanny..fergylicious :)


dah besar sket....posing manja tu hanya purak2. aku pun tertipu.


nampak tak anak monyet atas pokok? dia tahu aku xkan panjat pokok semata2 nak amek so lepak la situ ngan bahagia. 

minah nie...kucing jiran si Edward dah suka. beza umur lam 6 bulan. 
pape la Edward, aku xkesah.


nampak bayangan hitam tu? hobi makan. nama Bobo jr. sempena nama nenek belah Freeway. Bobo. 


korang terer teka ape Bobo jr sedang buat?. muka rilek je tu. hehehe


tenangkan wajah mamat nie. 


aku balik hari wesak aritu. tinggal dia seko kat rumah. yang lain2 p sambut wesak kot..sian kene tinggal.manja budak nie. 


sebab kesian tgk dia bosan, aku suh dia tgk youtube pasal Hero. pandai je dia layan. xde nak larik. xde nak marah. lagi la aku sayang kat mamat nie. 


Tyger nie aku budget paling misty sayang. lain je cara dia layan budak nie dari pemerhatian aku le.
Cuba korang tgk gambar2 yang sampat aku snap.


jelas tak hubungan daddy+son nie? badan Tyger pun tough sangat kalau nak banding ngan usia dia. ekor pun cam bapak..panjang giler.


suka tingok mata dia. macam mata misty pun ade.

dalam banyak2 yang aku snap..aku suka yang nie
kucing gile. hahahahahahahahahahaha.
nasib ko la fergy jr. dah kamu lasak sangat.

lagi seko..in memory...mincus. ilang. mama kata orang catnap. aku berdoa dia selamat. tri color gak. betina gak. dia nie pendiam sket. pemalu.



kakak dan adik..fergy jr n mincus.

esok dah isnin. oh sungguh tak best rasanya. selamat bekerja ye semua teman2 blogger esp to all animal lovers!

Friday, July 16, 2010

kekasih gelap



introducing...
nie la kekasih gelap aku
handsome n gelap tak?

mamat nie bila dia bersuara aku kaku
sebab dia garang.
takot.
garang?? tak la..dia bergurau biawak je ngan aku...nama pun kekasih gelap..kan

Posted by Picasa