bila Pitih

Sunday, October 30, 2011

segalanya mungkin :)

.....





Cintaku tak berdusta
Tak mengenal ingkar
Tak kenal nestapa
Cintaku hanya indah
Hanya bahagia untuk selamanya

Apa yg kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau dengarkan kasihku
*
Mencintaimu tak mengenal waktu
Tak mengenal puitis
Hanya tulusnya hati
Mencintaimu tak mengenal ragu
Keyakinan hatiku hanya untuk dirimu
Selalu

Cintaku tak berdusta
Tak mengenal ingkar
Tak kenal nestapa
Tak ada seribu janji
Hanya bahagia untuk selamanya

Apa yg kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau dengarkan kasihku

(Repeat *)

Apa yang kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau dengarkan kasihku
Oooo

Thursday, October 27, 2011

buat kali kedua

another not so good news...beloved Abah admitted once again to Hospital Pakar Perdana KB. last week same day baru je admit n semalam berulang lagi, reason: exactly same as last week~mild stroke.
sebelum kekesalan melanda diri...I have decided but on the other fence dorang still undecided yet. maklum semua keputusan dari Abah.

*umrah 2010.

Tuesday, October 25, 2011

kenangan

semalam aku bukak folder2 lam nettyhitam....jumpa folder video...rakaman anak bulu masa kat Keramat yang tak keramat dlu. 

Miss them so much

video 

Misty sedang d ajar Mummy dia spy lasak. ni mmg sah anak mak sbb lasak n suka ukur jalan cam his late Mummy :p

Monday, October 24, 2011

nak dapat cucu lagik

budak yang kuat membebel nie sedang sarat...tunggu masa nak mletup. agak2 brapa hekor la anak dia nanti...




bakal Mummy muda..jaga diri n kandungan ye.....Mama terima kamu dan anak2 seadanya. Moga lepas bersalin nanti kamu bertambah sopan ye...jgn jadi pemarah macam kebiasaan.~Godbless



BESAR kan tummy dia? anak permata nie. insyallah lepas 2 bulan akan di sunatkan :)

Wednesday, October 19, 2011

wordless Wednesday 19

a tail story


Daddy's tail = Minchus new toy!

Monday, October 17, 2011

kaki

olalala mari2 sila nengok nangan Inchus nengan Daddy





nak cama becar tak nangan kami? Inchus bawu macuk 8 bulan,Daddy dah tua gabak...nak macuk 5 tahun. tangan Inchus becarkam cemua?
nanti cape2 degil Inchus lepukkk ngan tangan nie.
Anti Meowwmania cila makan ubat ye kalau tak Inchus lepuk

Uncle Madan..uncle nie macam Daddy la..becar gabak. hehehe. Uncle Madan nak jadi Daddy kan...Inchus boleh jadi anak uncle gak. uncle nie cama macam Daddy Inchus. becar gabak

Anti Chika,uncle Momoe demok kirim calam. diakan dah pandai jayan2 balik lambat. Inchus tadang2 tade kawan kat wumah. Daddy celalu gaduh ngan uncle. hm...tp Inchus cayang Uncle demok tu...dia baik.

Misty: oiii budak kepoh p tdo nun, semak je keje dia!!

Contest : Joyful Moment With SweetSue Cupcakes

 




broga hill??? apa  barang.


Sunday, October 16, 2011

mama balikkkkk



Minchus: Daddyyyyyy Neni Mama cakap Mama Daddy balik. Daddy mesti suka kan? 
Mama Daddy belai2 Daddy, Manja2 Daddy,Tepok2 Daddy,buatkan susu buat Daddy bla bla bla

kan Daddy kan???


Minchus: Daddyyyyyy oooo Daddyyyyyy
Nape diam je? letih taw Inchus cakap nie. 

Misty: Oiiii anak. nape pecahkan rahsia Daddy??? kantoi suda sama kawan2 Mama!!!Daddy nak mamam pun tak senang






Friday, October 14, 2011

kecemasan

aloha kawan2 semua.

semalam kita post pasal rindu kat anak jantan pojaan hati.

tup2 hari nie balik kg ada emergency.

pagi abang ngan text...abah masuk ICU. apa lagik...tanpa suara mode aku skype senior aku yg duk kat depan n YM kawan yg sedang baru nak ngumpat. hand over kje n 1230 gerak balik bukit amek pakaian. 
lam jam 2 gerak balik NewCastle sensorang. kurang lebih jam 830 sampai KPJ,KB.
abah dah dtransfer ke wad biasa. 
aku sampai abah sedang tdo...adik abah n anak sdara dia ada. then kawan abang ngah sampai and few lagik.
cedih..tak penah abah masuk wad. mana tak..sblm nie dia avoid. degil. ehehe...nie masuk2 dah ke ICU...lam wad pakai tube. kne mild stroke and tadik doc cakap jantung ada msalah sket. abah smemang aku tahu ada prob sket ngan jantung. 

esok balik rumah mama..dapat jumpa Misty mestot Minchus n Momoe. aku dok sebut2 semalam rerupanya nak jumpa dia. alhamduillah. suker mak.

Ahad balik kl balik.

abah=my guardian :)

Wednesday, October 12, 2011

bila rindu

my boy...mama rindu kamu





bila la dapat jumpa lagi?


tengok micai panjang tu..geram nak tarik2


mata tu...kesan bergaduh...awak tahan sakitkan? 
moga sihat2 selalu ye Misty

I will be back but i don't know when

mode: cat-sick

wordless Wednesday 18


sampah



Thursday, October 6, 2011

Daddy's lil daughter

dua beranak nie kan..sama jek perangai. suka lepak tpt sama. 


Minchus: Daddy o Daddy..nengok ape tu?


Minchus: iskkk..DADDYYYY NENGOK APE TUUUUU


Minchus: Mamaaaaa..nengok la Daddy nie,Inchus cakap dia wat tak tawu je :(
Me: Iye la Misty Mestot..anak dah tanya tu


Misty: sebok jek anak Daddy nie. tu haaaaa Daddy dok tgk dak Momoe tu. makin ngade2 ...mentang2 Papa dia ada kat sini.  Geram nak g belasah dia.




hampeh tol Misty nie.



Wednesday, October 5, 2011

mak buyong

young momma to be

innocent je kan muka dia



inocent la sangat...napsu makan cam ade anak naga lam peyut. 

perangai lak...garang yang tak agak2...abis Adinda,Mila,Abang kne lepuk. 

haih...harap sangat bila jadi Ibu nanti dia bersifat lemah lembut

wordless Wednesday 17

sapa nak salam


Monday, October 3, 2011

Anak Tupai




Lirik:

ado sekor anok tupai atah julai mokte
kudung ekor perut lapar jalan cari makan

kejadian tuhan dipanggil nama tupai
asalnya dale hutan sejenis mamalia

kalu pasal jakit kok dehe dialah yg paling pandai
jatuh jare jare kerana dia tak sobar

pandai pandai tupai melompat jatuh tanah jugok
tak wi gambar ore jahat jale telajok mangok

ore jame ritu pakat hambat tupai
bimbe ko woh kayu takuk tokdan besar
nyor derian duku kalu dan nye kerit tupai
pendek tahun tu nyor derian takdan nak jual

ore sekepung tupai sekor berambat hari hari
nya pakat likung nya pakat pekong tupai takleh lagi
sakat bedil ado tupai habih mati
hok ni lah saya raso kita sangat rugi

kita manusio tinggi mana pun kita ngaji
nak wat tupai sekor tentu sekali nya tak jadi

loni kapung atau bandar jare buleh tgk
bapok tupai ibu tupai jale bawak anok

rasa kesian sungguh tgk sekor ke anok tupai
kerana telajok kuruh sapa tokleh nak niti pagar
bulu bulu pun habih luruh air mato bederai derai
mari dale baruh bekali kena racun tebaka

ado sekor anok tupai atah julai mokte

lagu nie lepas hayati lirik ade part yang aku tak berkenan. maklum la..aku kan pecinta haiwan. korang agak la sdri part mana yang aku tak gemo.

dan jujak dsebalik itu.moral aku suka...

kita manusio tinggi mana pun kita ngaji
nak wat tupai sekor tentu sekali nya tak jadi

tingat lak kat che mat kat kg nun..tupai ksayangan abah aku. sbb penah tupai tu terlepas abang2 aku cam sakai carik n tangkap che mat balik...pdahal tupai tu mmg reti kluar n masuk sangkar sendiri. huhu. 


 

Sunday, October 2, 2011

katanya

met Bear yesterday. 

we went to watch Bini2ku Gangster.

otak aku masih ligat berfikir

somehow I must tell Bear what is going on in my small head

hm...
told him about my next year (insyallah) project,pecah sudah rahsia aku kat dia,about my plan,about management plan aku mebbi akan dhantar to Miri for few months..up to my own offer and about call that I received late evening last Friday. okeh aku tak expect dapat that call. hm...lagi la ligat otak berfikir...rezeki. tapi aku perlu membuat keputusan dengan sebaik mungkin.

Bear said go for money (offer). aku pun rasa cam tu gak sbb if aku choose to balik NC mean susah la nak jumpa Bear and my other great friends. 

If aku balik NC nanti susah gak nak datang KL bermeeting bagai sebab project nie family aku langsung tak tahu except for my 2nd cousin as she is one of my close friend. Family aku lain sket..masih ingat aku nie baru 17 tahun...so korang sdri bajet la ye.

As for call yang aku dapat Jumaat aritu..bidang kerja lain. tp yang aku paling suka lokasi and how much they offer. owh pg interview dlu ye Marie. 

okay. aku nak kurangkan pk. layan Cave of Golden Rose lagi baik.
esok keje. arghhh..tak suker.

anyway....wish me luck ye all.

to Suebaharuddin...syyy ye.
pape wa update lu.
kitakan jiran :)