bila Pitih

Monday, December 31, 2012

selamat datang 2013

As Salam

Selamat datang tahun baru 2013

Semoga tahun akan datang membawa penuh makna...mendewasakan diri

hmmm mesti ramai yg ada pasang azam utk tahun depan kan?
me? i don't believe in azam berazam ni
yang ada target/niat utk mencapai sesuatu...
tahun 2012..ada la bermonolog nak panjat highland towers yg depan mata...tup2 alhamdulillah dapat...tu kira yg general dan mencabar

yang too personal mak tak berani. sbb tu semua Dia yang lebih mengetahui.

bab nak beradvature tu rasa yakin sket sbb tak melibatkan emosi banyak phak :p





Gambar kenangan. mmg menguji keberanian sebab kita nak panjat kawasan larangan n panjat ngan kenalan yang baru kenal via FB. huhuhu tawakkal je la. 

Friday, December 28, 2012

Kupu2 Malam

As Salam.

Minggu ni jadi pengasuh anak2 kak Eva. 


semalam..konon tdo awal...TAPI dalam ngantuk tu terpakse bangun buat rakaman. hinssss

Dorang sangat aktif waktu malam. 
Macam2 perangai.
Ada yang tetiba muncul dekat sebelah masa kita nak tdo..seram je rasa. alahaiiiiii





Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, December 24, 2012

Sunday, December 23, 2012

wall paper

As salam


Budak comel plus ngade2


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, December 19, 2012

kusyuk

As Salam


Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, December 10, 2012

kenapa anda berblog?

as Salam

minggu ni saya ada mood nak update blog *bermusim btol perasaan ni*

padahal sekarang ni boleh je update blog via phone ku yang sangat tu sayang buat masa ini.
 
and pada yang tanya kenapa ada entry yg font kecik sangat...itu adalah kerana saya update via phone. blom dapat cari setting lagik...errr sapa boleh bantu?

okay tajuk posting berbentuk soalan

for me the reason i blogging sebab dalam 2 tahun lepas join satu co..dorang block FB. so rasa dunia gelap tanpa laman sosial berkenaan. *salah guna harta company* paling2 dapat communicate dgn dunia luar via email n YM. huuuhuuuu
ye la masa tu blom ade lagik broadband sdri...blom ada lagik lappy..fon pun biasa2 je masa tu. life during daytime mmg la bersosial online bila ada waktu terluang. 

so korang lak knape?




terkenang



As Salam

Hari sabtu p Bukit Beruntung..singgah pasar malam.

Lama tak jejak pasar malam actually. Hmm bukan tak suka tp sbb zaman skolah hampir tiap hari kat pasar malam kerana ikot family berniaga.

Agak la besar pasar malam Bukit Beruntung.

Tapi satu yg menarik perhatian...burung puyuh goreng..kenangan suatu ketika dahulu.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, December 6, 2012

Penangan Daiso

As Salam


Tadik g meeting kat opis client. Otw balik nampak kedai baragan jepun Daiso dah bukak. Huh apa lagik..kaki secara automatic melencong. Usha2 barang so aku beli 3 barang.


1.penyangkut plastic bag dalam kete

2.bekas letak tin minuman

3.key holder hand strap. Dalam gambar yg berwarna biru


Lama dah aku carik item no satu dan dua tu. Alang2 dah ada aku grab.


So lepas ni kalau pg meeting kat office client berkenaan akan ku lawati Daiso


Nota: office client tu kat area solaris dutamas. Kat sana sila parking kat tiang warna biru sbb Daiso berlokasi kawasan parking warna biru.

Sana gak letak Publika shopping arcade.


Sekian


Published with Blogger-droid v2.0.4

gegirl

As salam


A stray kat my home carpark.


Used to have owner tapi..hmmm korang sendiri pk la yer.


Manja jinak...nak bela tapi xdapat. Sape nak???

Belum spray lagik sbb I xde tpt nak foster before and after spray


Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, December 3, 2012

Joji

As salam


Baby Joji dah besar. Masuk pat bulan umur. Perangai makin nakal. Akal pun makin panjang....perut pun makin busat. Hehe


Idola dia sudah tentu abang Fitri tersayang


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sunday, December 2, 2012

polis

As salam semua


Lepak rumah kawan. Dah ade polis nampaknya.


Err Oyen aunty xde bawa bahan terlarang ye


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, November 30, 2012

malas

As salam


Hmm cerita ada banyak. Gambar pun. Tapi saya sedang di landa penyakit M.


Sekian

Xoxo.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, November 6, 2012

mari belajar bahasa kelantan~

as salam

tetiba je kan post mari belajar ni

amek feeling nak balik kg punya hal

1. Agah = sombong
2. Aloh la = mengeluh
3. Bekok = bergurau

4. Bekwoh = kenduri,biasanya kenduri kawin
5. Bera = lari bertempiaran
6. Beso = biasa
7. Blana = banyak-kuantiti yg banyak
8. Blana-kokna = terlalu banyak
9. Blarok = berarak semasa majlis kawin
10. Bleber = berleter
11. Blengah = rasa tidak selesa-melekit
12. Blikat = bahagian belakang badan
13. Bojen = fesyen atau style rambut
14. Borak = semakin parah-sakit
15. Brehi = menyukai atau minat
16. Brembah = bergaduh- utk haiwan
17. Brona = membuat perangai-menangis
18. Brunga = berlari
19. Cakduh = mereka yg kurang kemas
20. Cakpuh-cakpuh = perbuatan melompat2
21. Cedung = bersawah
22. Cekak = larat
23. Cetong = gayung
24. Cok = cangkul
25. Cokek = mencucuk jari ke pinggan org lain
26. Cokoh = duduk
27. Colek = pencicah
28. Come-lote = terlalu cantik
29. Culah = liar,tidak jinak(haiwan)
30. Derak = keluar bersiar-siar
31. Dumoh = rumah
32. Ejas = memikat
33. Gege = bising
34. Glecoh = tergelincir
35. Glegaa = lantai
36. Gorek = pengasah pensel
37. Grentok = jambatan
38. Gubak = kedudukan yg terakhir
39. Hambak = mengejar
40. Hudoh-banga = sangat hodoh
41. Igak = tangkap
42. Itee-lege = terlalu hitam
43. Jelo = terlebih
44. Jenero = tertido
45. Jerik = menangis
46. Jet = perbuatan menendang
47. Jolo = betul
48. Jula = dahan pokok
49. Kalar = pensel warna
50. Kale = pensel
51. Kekoh = gigit
52. Kelik = balik
53. Kemah-kemim = ikatan yg terlalu ketat
54. Kerah-kejun = kaku
55. Khenak = membuat jahat
56. Kicik = membuang air besar tidak sengaja(sedikit)
57. Kore = sejenis alat utk memarut kelapa
58. Kube-lembe = berselerak
59. Kuca-bara = berselerak
60. Kura = menconteng
61. Lak’eh = tidak bermaya
62. Lorak = melakukan kerja kelam kabut(nak cepat)
63. Manis-letin = amat manis
64. Masem-purik = amat masam
65. Masin-perak = amat masin
66. Meroh-mere = merah padam
67. Meroh-nyalo = merah yg sgt terang
68. Meta = sekejap
69. Mokte = rambutan
70. Mongek = pembonceng motosikal
71. Mulo = masa lampau
72. Nacar = terlajak
73. Ngelik = mengelak dari sesuatu
74. Ngenkok = menyenkeh
75. Ngolek = gelecek bola
76. Nyetok = kejang
77. Pahit-lepe = terlalu pahit
78. Panah-cen-cen = amat panas(cuaca)
79. Parok = parah
80. Pekong = membaling sesuatu
81. Perik = serik
82. Pitih = duit
83. Prange = tempat letak ikan utk dibakar
84. Puteh-lepuk = amat putih
85. Ralik = berkhayal atau mengelamun
86. Rekngan-napun =ringan sangat
87. Repih = mematahkan
88. Royak = beritahu
89. Samah = 50 sen
90. Sengoti = betul-betul(tidak tipu)
91. Sokmo = selalu
92. Suloh = dahi yg luas
93. Sumbak = tertekan
94. Tawa-leba = tawar
95. Tebolah = cuai
96. Tiok = menangis
97. Tok rok = tidak larat
98. Trembe = benda yg tergantung tp tidak kemas spt baju
99. Tubik = keluar
100. Turik = sakit telinga akibat bunyi bising





Monday, November 5, 2012

happy

as Salam


rasa lega

rasa happy

next week insyallah balik kampung.




*mimpi indah*

Sunday, November 4, 2012

gaya Joji tidor

as salam

lately banyak lak post gambar baby Joji.

kucing yatim piatu yang asal kat parking rumah. sian..kecik2 dah xde kasih sayang mak dia

age: 2 months
sex: male
breed: Tabby DSH











Friday, November 2, 2012

November comes

as salam.

sudah masuk bulan November.

time flies. 
banyak kenangan.
people come and people go.
make new friends. tighten friendship.re connect with long lost friend and....lost contact with few friends due to few issues..and one of it is work.

i miss somebody
i miss my families
i miss my cats back at my hometown

supposed apply cuti n balik kg by November 5th, 2012 but due to workload I did not apply for leave. 
must go back to my hometown by this month anyhow.

and yeah I want to watch skyfall with somebody but that particular somebody is too busy with his work these days.

*aku mahu pulang- sambil layan lagu November Rain by Guns and Roses*

Tuesday, October 30, 2012

nak perhatian nampak

as salam.


Oyen anak jiran.

mama dia balik kg braya.

rindu mama la tu.

kita menonton drama dia lak landing kat atas tv.

nampak sangat dia nak perhatian


tak kose aunt Marie nak layan weii


Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, October 29, 2012

makan sayur


as salam

sawi sebagai ganti rumput. mama Alma dorang balik dari Cameron Highland bawa ole2 utk kekucing sekalian


selamat menonton :P




Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, October 25, 2012

Joji: Eto antel

as salam




Joji: Eto antel Wait ni besh yaaa. grrrgrrr



Joji: om nom nom.Demok ya antel nie



White: hoi budakkkkk ko ingat eko aku ni menan ke???


*test guna software picsay via android*


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, October 23, 2012

sekarang dia bwk wifey


as salam

pagi ni si Abang bawa wifey mintak makan. 
Baguskan mamat ni.









Cantik kan minah ni...



Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, October 22, 2012

berkepit dan tdo

as salam

weekend bersama2 anak2 mama Eva...












Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, October 19, 2012

dia bawa anak lah

as salam.


sejak dua menjak ni dok feed kucing jantan area office ni.


few months ago nampak dia lepak ngan kucing betina n few kittens.

and time flies...now aku tgk kucing yg aku feed tu..AKA Abang bwa seko mitten follow dia mintak makan ngan aku. Aku assume tu anak dia sbb dorang baik n eko budak tu sama ngan si Abang.


both xleh pegang...hmm xpe lah..karang jinak sudah lak aku. ye la..bila dpt usap kang jatuh kasih kat dia.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, October 17, 2012

wordless

as salam

 hari mencaci pihak2 tertentu dalam hati








Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, October 10, 2012

abang Fitri

as salam

abang Fitri yang baik hati. cuci montot adik Joji :)

video

wordless

:-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, October 9, 2012

papaWhite

meoowww meeeooowww ( assalamualaikum)














Published with Blogger-droid v2.0.4