bila Pitih

Sunday, January 29, 2012

Anggun - Jadi Milikmu (Crazy)





Setiap kali bermimpi
Aku menunggu datangnya kamu
Setiap kali ku tahu
Kau buat hati ku tersipu


Walau cuma sekejap
Gelisah hilang, dan mungkin lenyap
Setiap kali terjadi, engkau membuatku terpana


Yang aku mau hanya dirimu
Kau seorang
Yang aku mau jadi milikmu


You know that it’s true
Ain’t no body as I am crazy for you
It’s all about you
Everybody knows that I’m crazy for you


You know that it’s true
Promised you the world that go crazy for you
It’s all about you
Everything you do makes me crazy for you


Tak lagi ku mencari
Yang aku rindu ada disini
Tak lagi aku sendiri
Wajahmu terlukis dihati


Engkau matahariku
Bersinar pagi, sinar malamku
Hati yang dulu biru
Kini tertawa karenamu


Yang aku mau hanya dirimu
Kau seorang
Yang aku mau jadi milikmu


You know that it’s true
Ain’t no body as I am crazy for you
It’s all about you
Everybody knows that I’m crazy for you


You know that it’s true
Promised you the world that go crazy for you
It’s all about you
Everything you do makes me crazy for you


You know that it’s true
It’s all about you
You make me going crazy
Know that it’s true
It’s all about you
You make me going crazy

Saturday, January 28, 2012

KL aku kembali

As Salam


Last Monday aku gerak balik Kg. Balik tanpa drancang gara2 office bg FREE leave. Monday insyallah start keje. Balik jumpa anak2 n anak sdara vulus. 


Jumpa Misty AKA Abang Long....cam biasa..comot n bulat. Bak kata adik aku...pale Misty besar cam bas ade ker!!!




then jumpa minah bising nie.poyo tak habis2!!




then usap2 minah mirip musang nie...manja, graceful,suara slow jek...sangat COMEL yer...padan muka ko Sayang! poyo lg ngan Mama..ni dah ada pesaing



errrr gambar Momoe xde lak lam lappy nie. hm...Mamat tu happy je sbb dapat bini. 
Dia kne anta g vet aritu sbb gatal2 badan.

Nama Gabungan Anak2

Nama 4 anak+anak sdara kat KG bila dgabungkan

Misty
Orie
Momoe
Sayang

Kata Mummy Chika jadiknya MOMS...kne la sbb dorang duk ngan Mak kite.

And lagik

Sayang + Orie =Sori/Sari
Momoe+Sayang = Moyang
Momoe+Orie=Mori (satu puak kat New Zealand)
Misty+Sayang-Miang
Misty+Orie=Mis Orie/Miso (japang soup)
Misty+Sayang=Mis Sayang

Friday, January 27, 2012

Misty yang bersuara

sora anak jantan aku.

haihhhhh

video

Wednesday, January 18, 2012

wordless wednesday 20something

................................


................................


...............................

masih terasa kehilangan Minchus

Monday, January 16, 2012

another sad story...

lepas balik dinner kat rumah kawan....aku received a call from Mama.

ada berita sedih. lepas almost a week dia hilang kini ada jawapan yang pasti.

jiran sebelah rumah ternampak bangkai dia yg sudah kembung.

sedih rasa hati...maka pupus lah keturunan Kitt-->Bobo-->Freeway-->Minchus

aku redho dan .....

goodbye dear Min....sekarang giliran Mummy Freeway jaga kamu disana. 

U'll always in my memory...insyallah.

Minchus dalam kenangan...u still young dear...blom masuk stahun umur :((

RIP Min...





















Thursday, January 12, 2012

letih la layan korang

dari last week dok brurusan pasal engineer supplier aku tu nak offshore. deal ngan co besar tu yang well known cam hampeh

hari nie aku dari smlm terkejar2 masa. last2 delay tu sbb dorang yang tak buat extension work order. patut hari nie dah settle bagai skali esok pun ada lagi daaaaa

sekian

PS: ye sangat letih tp online tu acara kemestian.




Tuesday, January 10, 2012

makin teruk

As Salam

Semalam supposed aku dengar berita bebaik blaka since 9 Jan tu tarikh kg keramat aku * thank you Mama n Thank You Allah*

But tengah aku layan tasks tipu semalam xde keje...aku layan fb manjang salah sorang BFF aku mluahkan rasa.
hm...msalah rumah tangga. Alasan..wife sentiasa letih lately sbb kerja and sebab pangkat wifey yang agak tinggi...keje gomen..cam nie la. So aku layan la baca luahan hati mamat charming sorang nie..sedih dengar. aku cakap..divorce tu perkara last...better pergi kaunseling or bercuti sensorang biar wifey trasa hubby hilang.Sangat2 berharap everything tak cam apa yang dia ngadu kat aku.

Scenario lg satu...kawan gak. Asalnya dia client....now end up jadik kawan.  Last week ajak aku karok lepas keje. Layan je but lepas aku tanya khabar, dia kata baru dapat result yang dia dah single balik..status terkini single mom with 3 beautiful kids.

Ni baru 2 kes kawan2..blom lagi yang aku takmo amek tahu. Ape nak jadik??

Dalam kawan2 aku wish for jodoh tahun 2012...ada lak yang cam jodoh nak ke arah lain.:((. 
kita hanya merancang tapi Dia yang menentukan...

To mr Charming: Please please please fikir panjang. your luahan semalam btol2 buat I terperanjat.

Jodoh Misty love Freeway....till Freeway pulang ke Sana...(Freeway dalam kenangan). Banyak contoh n pelajaran aku leh ambil dari cara kucing2 aku nie...Allah knows all.


 

Monday, January 9, 2012

As Salam

8 Jan pg bersadai rumah gang animal lover utk lawat cucu PapaMeow(PM) si Billy. kemain suka PM jumpa anak2 n cucu. Tunggu le PM update blog pasal his visit.


Suka sangat2 sebab dapat jumpa kawan2 yang baik hati n menggembirakan nie juga nie la ptama kali pegang baby kambing. korang jangan tak caye yer.

Since bulan kelahiran aku pun kambing so sempena lambang tu aku pose ngan baby Billy :P


with mr Bebek.

mbekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.jerit miss Billy a/p Bebek

Sunday, January 8, 2012

time flies

pergi majlis tahlil excolleague

aku jempat another excolleague...Anne. Terkejut sangat aku tengok member tu kilek baby. BABY???
Dia selamat deliver baby last 3 months. Lepas crita2 aku faham napa dia tak expose pasal dia preggy n deliver baby. ye la  lepas few times sedih sbb kandungan tak cukup umur now doa dia makbul. 

Alhamdulillah...lahirnya cicit TGNA 3 bulan lalu :)

Aku?
Anak jantan ado..berkaki ampat laie...tahun nie umur dia 5 tahun dah. alhamdulillah



Friday, January 6, 2012

jack and jill

As Salam

afterwork layan movie Jack & Jill.

Plakon utama: Adam Sandler n Katie Homless Holmes juga Al Pacino n Johnny Depp and artist undangan :)

Kisah Jack & Jill kembar berlainan jantina lakonan Adam Sandler.
Lama dah aku tak tgk watak Adam Sandler yg too copycat. Aku leh layan gelak n skian lama aku xlelap lam panggung. Biasanya aku lelap kat scene yang membosankan.














_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Wednesday, January 4, 2012

bosan

As Salam semua


berita tv minggu nie sangat meloyakan.



politik



student



tukang bako



semua sama.



stupid.



aku layan farmville lagi bagus.


note: suka sangat dak Sayang pose ngan mate ala2 sepet cam nie

Tuesday, January 3, 2012

Madonna o Madonna




As Salam


Hari pertama kerja di tahun 2012.agak bz yang tak berapa nak hengat ekekek tipuuu. mode masih sentap ngan apa yang aku jumpa semalam.


Dalam layan buat kerja radio yg melalak kat opis menyiarkan lagu nie...tetiba mak erlayan emo jap...so korang semua sila layan gak yer.

Take a bow by Madonna

Take a bow, the night is over
This masquerade is getting older
Lights are low, the curtains down
There's no one here
[There's no one here, there's no one in the crowd]
Say your lines but do you feel them
Do you mean what you say when there's no one around [no one around]
Watching you, watching me, one lonely star
[One lonely star you don't know who you are]

Chorus:

I've always been in love with you [always with you]
I guess you've always known it's true [you know it's true]
You took my love for granted, why oh why
The show is over, say good-bye

Say good-bye [bye bye], say good-bye

Make them laugh, it comes so easy
When you get to the part
Where you're breaking my heart [breaking my heart]
Hide behind your smile, all the world loves a clown
[Just make 'em smile the whole world loves a clown]
Wish you well, I cannot stay
You deserve an award for the role that you played [role that you played]
No more masquerade, you're one lonely star
[One lonely star and you don't know who you are]

(chorus, repeat)

Say good-bye [bye bye], say good-bye

All the world is a stage [world is a stage]
And everyone has their part [has their part]
But how was I to know which way the story'd go
How was I to know you'd break
[You'd break, you'd break, you'd break]
You'd break my heart

I've always been in love with you
[I've always been in love with you]
Guess you've always known
You took my love for granted, why oh why
The show is over, say good-bye 

(chorus)

Say good-bye [bye bye], say good-bye
Say good-by

patut laaaaa

As Salam 

Cuti 3 hari korang semua buat ape?

Musti ramai yang bercuti sakan or kalau yang dah ada anak dan anak2 kaki dua sedang sibuk dengan persiapan last minute...kan?

Buat aku yang single lagi single nie...duk rumah sesambil ber online, bersms n layan tv je manjang. Maleh nak kluar..eh tipu..aku kluar jap bli sluar office n mlantak sensorang.

Bila asyik layan surfing neh...macam2 le idea canggih datang..antaranya jadik stalker.MWAHAHAHA.
Kekdahnya..search nama dan image orang yang kita nak stalk. Aku stalk 2 horang. Sorang ..result biasa je TAPI yang sorang lagik buat aku terperanjat. wahhhh dia sambung study dan dapat title ghupenye!!! Sentap mak kojap...patut laaaaaa.. hmmm  2012 mmg tercabar hati murni ku ini. 
Agak2 kata berkuasa hikmat dia aritu boleh dkotakan tak? 


note: tu la...kat dunia cyber nie jgn le dok letak nama penuh sbb mudah orang nak stalk. Nama aku? carik daaahhh kluar sorang  footballer. ~selamat achik~

mode: kesentapan yang masih

lagikan kucing reti hormati suami/pasangsan...ngape manusia sekarang ramai yang tak cam nie??

Freeway dalam kenangan...

Monday, January 2, 2012

masih gagal.

as salam semua

Tahun baru dah masuk tapi satu target blom tercapai dan xde cam boleh tercapai gara2 berperasaan malas dan susah sgt nak lawan napsu.

moga tahun ni saya boleh buat semua tu cam tahun2 terdahulu.

nak tahu apa?


..





..




..



..


..






Joging n tahan Napsu makannnnn :P


 

Sunday, January 1, 2012

2012

alhamdulillah 2012 sudaaaaa maka tinggal kurang 2 minggu ke usia baru pule :)

aku sambut sorang2 kat rumah ngan mata makin mengecil tanda2 aku telalu ngantuk..errr aku dah tdo jam 11++ lagikk. pastu sedar, layan ambang 2012 n layan siaran astro sambil baca blog n makan biskut oreo.

begitu bosan best penghayatan tahun baru 2012!!

tahun 2012 semoga...

1. harapan agar semoga segalanya success n cemerlang berbanding dengan tahun2 lepas esp tahun 2011
2. spend more superb time with old buddies and less with the other group~too much gossip n stupid stuff.  
    really NO good!!
3. jumpa Papa Misty!
4. business dan amanah esp kat PGSB menapak dengan cemerlang~uhhh saya tak sabar untuk mengubai  
    sesuatu utk diri n orang2 serta haiwan2 keliling~doakan saya ye :)
5. beban hutang semakin berkurang
6. kerapatan diri terhadap Nya makin kuat
7. mengurangkan kilo pada badannnnnnn...hoho balik kg aritu kne perli dengan BAEKKK ngan family.