bila Pitih

Saturday, December 31, 2011

alhamdulillah

syukur pada Mu wahai pemilik alam.

anak ku telah pulang ke rumah. My mum called tengahari tadik cakap Sayang dah pulang. Pulang bukan dengan kelaparan n penambahan susut kurus..lega hati,  Maknanya benar cam Mama ku berpesan...ada la tu yang ada bela dia...bg makan.

Sempena tahun baru yang semamangnya mulia nie saya, selaku Mama Misty dan seluruh keluarga ingin mengucapkan selamat tahun baru 2012. Semoga tahun baru ini memberi lebih keberkatan dan kebaikan....insyallah




HAPPY NEW YEAR!!!

tulis ikhlas dari: 

Sayang the princess of sumbing lagi bising


Minchus: Princess of manjaness


Momoe: the prince of menagda2


Misty: Mama and family PRINCE of good cat :P


kehidupan




As Salam semua


Lama dah kita tak hapdate blog nie. Banyak benau dah sawang semawang sana sini :p


Sekarang ni xde mood je nak update blog...baca blog kawan2 rajin la...baca je tp sokmonya tak tinggalkan tapak pun. 


update terbaru Sayang:


anak2 dah tak bersama lagik...Sayang mmg tak bersedia nak ada anak2 lagi..saya redha n Mama saya selaku Granny Sayang pun redha.
But now lepas beberapa lama dia bahagia tanpa anak...reti dah berderat n tak balik...sudah 3 hari kalau ikut perkiraan blog nie d hapdet genap le 3 hari mek tu xde kat rumah.adik dah carik area rumah...Mama kita dok  panggil2..tpmasih lagi negative. Doakan semoga Sayang selamat pulang ye...amin. Asal2 Sayang kluar ngan Momoe tp last2 Momoe balik sekor2. huhu.


update terbaru pasal Mama Sayang


Alhamdulillah permulaan keadaan yang jauh berbeza berbanding sebelum ini...syukur ke hadhrat Illahi. AMIN.
Another thing...selamat satu urusan utk masa depan...document telah dtandatangan..harap tahun nie semuanya lancar kerana sekiranya urusan ini cemerlang insyallah banyak hal akan menjadi senang...errr nie bukan pasal bina masjid lagi ye...tp pasal peluang rezeke :)


so....korang semua layan ye lagu JUJUR nie. 



Tuesday, December 6, 2011

RIP Kak Peace..a Bukit Tabur Lagend

KUCING TERBIAR DOT COM: Good Bye Legendary Dog of Bukit Tabur: Hari-hari terakhir Kak Peace. Sangat2 berdukacita. Terimakasih sesiapa yang pernah memberi dia makan dan minum, diatas bukit sana, waktu dul...


*************


Earlier today a  friend post in our FB wall about this very sad story.


Kak Peace a legendary Bukit Dog died at 1.00am last night.


Sedih as aku banyak kali jumpa Kak Peace, layan dia and paling tak leh lupa...mendaki Bukit Tabur tahun lepas.


Yeah shes a dog.  But not just a DOG. She's a female dog that climb hill!!




Lokasi: Bukit Tabur, KL













Kak Peace's home :)

May you rest in peace Kak Peace. Aunty always remember you and our memories.

Sunday, December 4, 2011

hati menyanyi riang lalala

angau ke aku?

***********
lepas seminggu kot dia peram baru dapat. Nie pun dia bagi sebab kejar flight nak outstation lagik for 2 weeks.. 
psst...balik nanti ade ole2 lagi tak?



pareo nie sgt seswai pakai pg majlis formal...jadikan kain utk pasang dengan baju kebaya cekak musang
seswai pg picnic, 
Jalan2 tepi pantai ala2 model gitew * missing pantai Telok Chempedak*

tak sabar nak bergaya depan orang yang memberi dengan kain nie

hm..cam tahu2 je furfle is one of my fav colour :)

♪ Anda - Tentang Seseorang (ost AADC) ♪




lama tak dengar lagu nie 

teruntukmu hatiku
inginku bersuara
merangkai semua tanya
imaji yang terlintas
berjalan pada satu 
tanya slalu menggangguku
seseorang itukah dirimu kasih

kepada yang tercinta
inginnya ku mengeluh
semua resah di diri 
mencari jawab pasti

akankah seseorang yang kuimpikan kan hadir
raut halus menyelimuti jantungku

cinta hanyalah cinta
hidup dan mati untukmu
mungkinkah semua tanya
kau yang jawab

dan tentang seseorang
itu pula dirimu
ku bersumpah akan mencinta


Tuesday, November 29, 2011

Dear U




sorry for not telling u that m back in kaybee.(by the time u read this I might be on my way back to happy-land)


just m bz with my few stuffs and my laziness to drive date around ronda2. hm...susahkan.. u can't fetch me at home due to your status. hope to see you..but when is it ,I don't know. 

If you in KL I mean KL not Shah Alam or elsewhere, do give me a call. I'll fix time especially during the weekend to meet. *Miss your smile and your eyes.*

and that song you posted on my other wall....i love it but...bukan ke hati ku yang kau sakiti few years ago?
anyway...time flies and now our status changes. we now best buddy....at least I know that you'll be around.


Dari mata jatuh ke hati

pepatah tu mmg tak seswai ngan aku yer...

patut dari client ke jiran ke awangan

sejak ngan co baru nie..kerap sangat seseorang itu outstation.
minggu nie...bali-kl-labuan. nie utk minggu nie...sebelum2 lagi cam nie la gak. 
makin jarang jumpa...dok sms manjang. lepas nie tak tahu lagi kemana,kalau ke UK cam aritu mmg makin la susah nak jumpa.
cane nak capai target azam dia? azam aku semoga tahun nie bertambah baik dari tahun2 sebelum...paham2 la ye..aku berazam lumpsum. maleh nak ada specific satu je.

agak2 balik kl nanti sempat tak jumpa? new year eve nie sempat tak jumpa? cuti hari natal dapat jumpa tak? haih...hanya Dia maha mengetahui.

 masa aku karang post nie..dapat sms...I'm backkk. huh..hantar report ye? entah lah

 me,his ex college mate and  his personal trainer@FRIM Kepong
 
************

note: aku rindu hiruk pikuk KL

Saturday, November 26, 2011

Day 6

Holla everybody.

this me Sayang the smallest by size comellest cat in Granny's house.  Me and my 5 little rascals are doing very fine here. Mama put me in a 2 storey cage as it is much easier for me to take care of them and very comfy for me to lie when I feed them. 

Since Mama and Granny focus more me, my little rascals could grow bigger very fast as they only drink milk,sleep,sleep,sleep & sleep and play among themselves plus a few toys that Mama gave.

Just now Mama bring them inside their house and let them play around,but I can't handle my little rascals. hinssssss.They are too curious like me when I arrived here few days ago. They go here and there separately and I have to yell at them to make sure they with me. But I failed.  grrrrrrrr

After a few photo shots Mama took them back in the cage.

psstt..abang Long Misty did not say or do anything when he saw my little rascals. I love you abang Long.









 ade style tak gaya Sayang nyusu baby?


Tuesday, November 22, 2011

Sayang

hye all!

alhamdulillah.

everything is wet good in KB.we We arrived around 3.40pm yesterday with me soaking with Sayang's urine.
can't blame her tho. picture???? i can't post because i did not bring along my blue tooth device ;0
anyway here are the latest picture of Sayang and her kittens 





Friday, November 18, 2011

pengumuman penting

Hari Isnin nie insyallah balik NewCastle for 10 days. Pulang membawa Sayang and her kittens.

My beloved Mama dah bagi izin.

Alhamdulillah.

Reason:

1. Anak2 Sayang makin membesar ruang lebih dperlukan
2. Kucing rumah Kakak akan bertambah. sesapa yang maklum...Kakak tinggal di tadika dan tak sepatutnya mempunyai banyak kucing di rumah. Karang terjadi apa2,kita tak mahu nanti susahkan Kakak pulak...
3. Sayang will have more space to move around sebab kawasan rumah luas. Dia boleh keluar masuk rumah dsiang hari tanpa sempadan dengan syarat tidak berak n kencing d dalam rumah.
4. Masa memula dulu sudah saya nyatakan pada Kakak yang saya hanya tumpangkan Sayang disana atas sebab kondisi dia yang tidak pandai berdikari langung
5. Semua sudah tertulis....alasan paling koman.

Berat hati uoalls membaca...berat lagi hati kita menanggung....

To Kakak...terima kasih banyak2 kerana sudi memberi ruang kepada Sayang. Terima kasih kerana sudi menerima saya. Walaupun Sayang tiada bersama tapi kita tetap akan menjengah Kakak seperti biasa *tetiba emo*

To Umi Shakina...sorry time is not with us. I need time to convince Sayang kat NC nanti....



To my beloved daughter...Mama loves you and your kittens so much. Nanny's place is the best offer that I could give u....baik2 tau dengan abang Long Misty, Dak Momoe and Mek manja Minchus.

Thursday, November 17, 2011

lama dah tak pergi sana

tiba2 rasa rindu nak pergi kat negeri nuunnn. tahun lepas kerap berhujung minggu kat sana.



                             





Rindu macam2le kat sana...kerana dsana aku rasa sangat tenang.small town tapi macam2 adaaaaaaaaaaaaaa


2011 bajet tak lepas..harap tahun dapat la kesana berhujung minggu...insyallah,amin.


till we meet again


KUANTAN, Pahang DM :)


Wednesday, November 16, 2011

wordless Wednesday 21



 penghuni tetap pantai Teluk Cempedak, Kuantan, Pahang =)

Sunday, November 13, 2011

tower heist

lama dah tak layan midnite movie.

sejak opis jauh nun dsana n sejak KG terlalu bz ngan keje n outstationnya.
layan tower heist for the 2nd time.
layan 2x bukan ape...yg memula mmg sbb nak tonton tp yg kedua nie sbb aku nak gak kluar ngan KG sebab kalau terlepas kali nie alamat bulan 12 tak pun tahun depan la dapat date lagik :( bzkan incik tersebut... 

script (joke) sempoi n matang.sesapa tak paham lawak nie mmg la sangat tak reti.eddie murphy punya watak berbeza kali ni, no more african american slapstic joke...same goes to ben stiller punya watak.

comment about KG:
hm...perubahan demi perubahan cara dia layan aku...tp masih slow. haaaaaiiiihhhhhhhh. bila la dia nak naikkan pangkat aku?

HUH????nak tgk gambar KG? hahhaa xde makne aku nak tayang ngan jelas. bahaya...karang my beloved mr ex stalk page aku nanti dtanya memacam lak...ya ampunnnnn











*gambar nie taken kat FRIM Kepong 3tahun lepas :))

Monday, November 7, 2011

Welcome

Rakaman video 4 tahun lepas. Lama dah nak post tp asek postpone jek.

Note:
Fergy in memory...Mama will always remember you dear.


Tuesday, November 1, 2011

rekod

aku punch out dari opis jam 12:05 am.

aku tender resignation arini gak

aku arini makan sbiji burger for whole day...tu pun late dinner jam 1030pm!

rekod kan?? korang penah?? semua tu dalam satu hari :)

time flies

3 bulan lg angka usia aku 33 :)

Bucuk cayang Mama dah masuk 5 tahun 2012 nanti!...tgk masa kitten dlu...halus sangat2

Cekarang bucuk cayang Mama besau cam nie

Okay la...aku tulis lelama karang melalut lak. layan fesbuk jap....masa untuk zzzZZZzzz



Sunday, October 30, 2011

segalanya mungkin :)

.....





Cintaku tak berdusta
Tak mengenal ingkar
Tak kenal nestapa
Cintaku hanya indah
Hanya bahagia untuk selamanya

Apa yg kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau dengarkan kasihku
*
Mencintaimu tak mengenal waktu
Tak mengenal puitis
Hanya tulusnya hati
Mencintaimu tak mengenal ragu
Keyakinan hatiku hanya untuk dirimu
Selalu

Cintaku tak berdusta
Tak mengenal ingkar
Tak kenal nestapa
Tak ada seribu janji
Hanya bahagia untuk selamanya

Apa yg kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau dengarkan kasihku

(Repeat *)

Apa yang kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau dengarkan kasihku
Oooo

Thursday, October 27, 2011

buat kali kedua

another not so good news...beloved Abah admitted once again to Hospital Pakar Perdana KB. last week same day baru je admit n semalam berulang lagi, reason: exactly same as last week~mild stroke.
sebelum kekesalan melanda diri...I have decided but on the other fence dorang still undecided yet. maklum semua keputusan dari Abah.

*umrah 2010.

Tuesday, October 25, 2011

kenangan

semalam aku bukak folder2 lam nettyhitam....jumpa folder video...rakaman anak bulu masa kat Keramat yang tak keramat dlu. 

Miss them so much

 

Misty sedang d ajar Mummy dia spy lasak. ni mmg sah anak mak sbb lasak n suka ukur jalan cam his late Mummy :p

Monday, October 24, 2011

nak dapat cucu lagik

budak yang kuat membebel nie sedang sarat...tunggu masa nak mletup. agak2 brapa hekor la anak dia nanti...




bakal Mummy muda..jaga diri n kandungan ye.....Mama terima kamu dan anak2 seadanya. Moga lepas bersalin nanti kamu bertambah sopan ye...jgn jadi pemarah macam kebiasaan.~Godbless



BESAR kan tummy dia? anak permata nie. insyallah lepas 2 bulan akan di sunatkan :)