bila Pitih

Friday, August 27, 2010

tak penah suka bangsa nie

aku baca news kat Daily Chili pagie nie.
tengok topic nie.
sian. aku mmg xpernah ade rasa suka kat puak2 ie walo majority Islam.
puak2 arrogant.
datang Malaysia pun berlagak gak.

lihat aje tajuk:
Tortured maid hammered with 23 nails

keji kan dorang nie.
patut la puak American kata Islam pengganas.

Thursday, August 26, 2010

tunggu ketibaan kami



amek mood untuk esok.

nota: ini bukan lagu raye

penunggu setia

last Friday aku berbuka puasa ngan bff aku, Cik chika, Yazmin bff merangkap cousin aku dan cik Melor kat MidValey. hohoho tahun nie,kali ptama aku berbuka kat luar ngan kawan2. sempena sambut belated bday Yazmin.

aku park kete kat rumah Chika then kami jalan kaki pg MV.
korang nak tahu..rumah Chika ade pemerhati lalu lintas. asek aku pg musti ade pemerhati nie. dah la gemok,duduk lepak ajo. nak kne babab nie.








bawah lagi ye



















sket je lagik














TADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
cik Mili makin gemok. atas pagar nie port dia.

selesai makan, aku thot nak balik tp sbb dah biasa termakan pujuk rayu Chika n Mami so aku bwk spare baju tdo.*dorang nie terer bab memujuk taw. sian aku*

peaceeeeee. muka orang kenyang! (chika bukan panggil Kak Peace ye)

sampai rumah Chika aku mmg dah flat. mana taknya, a day before aku kene buat tender, balik jam 1145pm. hantar colleague lagik..jam 120 kot sampai rumah. hadesss. next day tu sedang aku layan net surfing muncul mamat nie. Otis. menggesel moncong kat netbook aku ngan manja sekali.Otis nie dah tua. nak tahu umur sila tanya kakak dia..cik Chika


cuba teka pge sape aku sedang view waktu tu?


pastu ade cek mek seko nie..posing. tapi kali nie dia tak mandi.

hahaha tipu la kalo dia tak mandi sbb mandi tu dah kewajipan bagi cik Stokin nie n:)

sekian.

PS: friday malam aku balik KB. yessssss
kueh taik itik (putih telor) jala mas, bunga tanjung, lompat tikam,ayam percik...TUNGGUUUUUUUUUUUUUUUU. 

MOGA PERJALANAN DLINDUNGI OLEH YANG ESA. AMIN

Sunday, August 22, 2010

menggapai pelangi

friday nie insyallah aku akan berangkat pulang ke newcastle dengan sahabat aku yg lama tak jejak kaki ke tanah bertuah tu. harap segala galanya berjalan lancar. harap sabahat aku tu xde sakit2 ye. jaga diri..mami dah pesan tu.

 sekitar pemandangan kawasan tempat sahabat ku membesar. sudah banyak perubahan :)

selain dari kepulangan membawa sahabat nie pulang ke ganggang (membawa ker??) aku rasa final meeting with family tentang keputusan aku nak balik for good. kawan2 tetap kat blog rasanya dah tahu tentang hasrat aku. lama dah aku merantau kat KL nie...15 tahun. dh timbul rasa bosan..esp part bekerja..bekerja mengkayakan owner company. baik aku pulang ke kg..dapat mengkayakan aku n family. lama dah few kawan yg cakap kat aku better uruskan business family, tp aku tolak sbb nak rasa hidup susah cam kebanyakan orang juga mahu bercampur gaul dengan orang yg pelbagai ragam n cara. 15 years kat kl aku dapat apeyg aku nak...pengalaman hidup. alhamdulillah. and aku dah buat keputusan yang aku ingin berhijrah buat kesekian kalinya. kena lak dalam bulan yang mulia nie.amin

selain tu aku dapat gak tumpu perhatian kat anak jantan ku n family dia. sian..lama aku tinggalkan dia ngan mak aku.

 Misty n Freeway. Misty xsuka makan keropok ikan

Juga aku rindu anak2 buah n abang ku yg sengal.

Saturday, August 21, 2010

sepagi bersama cik Mili

asek sungguh adik si Chika nie mandi.

 she's myfav cat at her place. a siamesee feline.

belakang tu Cik Stokin..kucing ptama skali yang memikat hati aku kat rumah Chika. minah nie pantang orang make eye contact...akibatnya dia akan melekt je ngan orang tersebut.aku salah sorang.

video

Thursday, August 19, 2010

happy~

pagi nie aku sangat cik marie sangat happy. 

sedang prepare PO tetiba dapat video call dari orang jauh. lama xde calling2 seseorang tu.  call dari peminat yg bekerja kat Tanah Suci. cik marie tulis PEMINAT ye, bukan bf. 
ilang rindu. rasa cam dekat je ngan Kaabah balik :)
kesannya. aku bertambah semangat keje arini. to chika: u know me...option is always open n i don't believe in gf-bf relation. best men wins. ekekekekeke( pinjam gelak tedi)

masjid Afan 
 
SELAMAT BERPUASA SEMUA!

Thursday, August 12, 2010

aktiviti sehat@ Bukit Tabur

tarikh: 080810
lokasi: taman melawati
specific lokasi: bukit tabur

pergh akhirnya aku bjaya mendaki bukit nie lepas jeles tgk kawan masa skolah,rizman tayang gambar dia pose kat Bukit Tabur.maka aku menanam cita2 akan ke sana gak suatu hari. aku plan gak ngan rizman n chika..tp tiada further action until cikmot bg cadangan kat fesbuk. 
so plan dah leklok tp last2 tukang bg cadangan tarik diri dsaat2 akhir. nak je aku babab montot cikmot tu.
on that date aku,chika,umi sakina,thalhah n papameow juga peace n aman terjah Bukit Tabur ngan jaya.

so korang enjoy tgk gambar ye..xguna tulis banyak2...bikin pembaca tensi jek.

introducing...peace guide-cute dog kami.minah nie dah tahap lagenda tau...anjing lagenda Bukit Tabur. menurut kata papa peace yang berkaki dua...peace atau kak peace/pizah nie banyak nama. salah satu  ialah Ah Wong. kak peace nie mmg every weekend kerja dia p panjat Bukit Tabir..teman pendaki2 lain. baik kak peace nie.

lagi seekor...Aman.masih lam training jd guide dog. cepat letih cam tiga orang tuan puteri yang akan ku tayang lam blog nie. tp Aman sporting meneman kami. Good job Aman

sebelum naik...bg rasuah kat Aman n Peace,bagi kepap. gambar Aman je yg ade.Aman suke.


nie Lucy daaa..salah page :)

sebelum naik tu kita posing ala candid dlu ye kawan2


and memulakan pjalanan



then kami berenti..minum,berehat n POSING!


happy je kami kat atas tu..padahal letih yang amat 

 
 
 papameow bekalkan nasi lemak..kat Peace n semua yg ikut serta. cikmot..sila menjerit kekeasalan ye
cik marie suapkan Kak Peace kepap :). kat celah pokok tu salah sorang hiker yang join kami. dorang sporting n sengal cam  cikmot. ~hehe~



 


 cantek tak rama2 nie? kat atas bukit gak ni


tu ah keong ke sape..dorang panjat atas...kami?? xpe la,low profile dulu.


ade beran?? aku lom ade lg.

lepas settle tu kami lepak kat teratak papameow...layan anak2 cumel. terus ilang 50% penat lelah.


Wednesday, August 11, 2010

si comel

salam Ramadhan kawan2 semua.

*************************

gambar mamat kat bawah ni aku snap pagi tadik. dah lama mamat nie muncul kat area office aku. kat tengah2 town. ms memula nampak lam awal tahun nie kot..bulu masih bersih..bercollar lagie..cam sekarang~part collar~.tadi aku nampak dia minum kat parking booth..lam bekas. tp amoi yg tak amoi tu halau dia..siap buang air tu. KIJAM. aku hanya leh tgk je..sedih

mamat nie kalo bto2 jaga musti handsome cam Bulat.


 

handsome tak? i really wish could adopt him but i can't . body still maintain. tadi dia lalu tepi tpt makan pun xde kacau orang..just dia lari slow je..mana tahu kot2 ade orang yg sudi bg makan. aku pasti dia melepak kat tapak pembinaan Grand Hyatt tepi KL Convex, seberang office aku. ku doakan rezeki pekerja binaan kat sana yg 'bela' mamat nie di murahkan rezeki. AMIN

Tuesday, August 10, 2010

teaser..keindahan ciptaan Allah

suatu pemandangan yang maha indah ciptaan Nya.


lokasi: Bukit Tabur, Klang Gate, Selangor
credit to: papameow.
tarikh: 080810
ps: aku snap gambar nie guna Samsung Omnia I je

tengok gambar nie musti ade yang tak sangka tempat ni lam kawasan Kuala Lumpur je..xyah pegi jauh2..just area MRR2 je.

Bismillah...









Friday, August 6, 2010

masa kecik

tadik masa aku check email nampak update blog exhsemate aku. ade gambar2 yang menarek. credit to her.

aku rasa nak melompat atas tilam. rindunya aku kat bebudak nie..esp yg dah xde...Dusty n Rusty. gamba2 nie masa dorang tgh aktive mengucar kacirkan rumah...macam monyet

anak2 mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~along,angah,adik AKA Misty,Rusty,Dusty~

aksi tdo..dorang tdo musti bertiga..3some gitew. kkdg je salah seko xde.

lastly...gambar over. cik deidaa sangat nakal sbb snap gambar mamat manja nie lam keadaan yg agak memalukan sbg anak jantan sejati :)

 Rusty titun pelok bear. bear aku lak tu. hampeh tol


 nie lak Misty n Rusty bergurau lam keadaan malas


nie lak Misty ngan rabbit kawan aku. satu rumah ms tu ade cats n rabbits. smua berkawan. aku rasa rabbit tu rasa dia pun kucing sbb kerap dok paw biskut budak2 tu. :)

tgk muka Misty masa kecik..jernihkan?
muka ahli syorga.

tengok..ape la yang dorang meeting tu. boys talk i guess. tak pun pakat nak bully mak2 masing2

mamat nie dari kecik suka makan. bayangkan umur lam 2 bulan kot..dia leh rembat nasik mummy Fergy,siap leh tdo lam pinggan lagik. tu muka sposen ngan mama Deida la tu..nak makan

kan..Rusty rembat kuah laksa penang mama Deida ngan bangganya. muka baekk tgh feeling.
ampun ye Deida..kamu tahukan mamat tu hobi dia MAKAN

yang sedang syiok tedo atas bantal aku tu Mak Teh

msa dia lom branak aku panggil dia Putih je. manje sangat ngan aku...hari2 tdo ngan aku. Fergy sampai sudah xleh accept Mak Teh tp Mak Teh tetap berusaha nak berbaik. even 3 eko monyet kaki empat tu pun x accept her. sian...aku je la yang layan dia.


and lastly...introducing.
PAPA aka MISTY's very own father.

Papa sangat besar OK. aku yakin Misty besar cam Papa dia.


 tengok je saiz dorang nie..ade samakan?
both manja. 

Papa dulu..nampak je ganas tp penyayang. bini dia mkana sesama. juga anak2 n cucu2. sesungguhnya aku dengki ngan family dorang nie...satu kluarga yang sangat bahagia which i don't have that.

 tuuuuu dia..kluarga Papa sedang makan ngan bahagianya. nie semua stray cat yang aku 'bela' termasuk Fergy.

rindunya zaman bahagia ngan kucing2 tu. but i really HATE neighbours. cam sial.

PS: collar biru Rusty aku masih simpan..tanda kenangan . plus dia seko je yang setia pakai collar..yg lain tu siap leh tanggalkan sendirik