bila Pitih

Monday, December 27, 2010

iron lam post nie tidak hidup.

budak nie aku dok cubit pipi almost every day. cakap baru few words tp she's a fast learner!
N A D I A


video



Friday, December 17, 2010

degung drum kedungdung~my heart beat like a jungle drum

lagu nie actually kerap aku dengar lam kete. aku lately layan capitol fm sbb xde iklan. ade pun just 2% je. layan tinge. tp last week mmg dengar ngan penuh kepuasan sbb ada gang.
cik MeowwMania n cik Chika sila nari2 ye.

korang semua...layan ye


Lyrics to Jungle Drum :

Hey, I'm in love,
My fingers keep on clicking to the beating of my heart.
Hey, I can't stop my feet,
Ebony and ivory and dancing in the street.
Hey, it's because of you,
The world is in a crazy, hazy hue.

My heart is beating like a jungle drum

Man, you got me burning,
I'm the moment between the striking and the fire.
Hey, read my lips,
Cause all they say is kiss, kiss, kiss.
No, it'll never stop,
My hands are in the air, yes I'm in love.

My heart is beating like a jungle drum


bidio:





Thursday, December 16, 2010

rahsia badan sasa cam saya :p

sesapa nak jadik kuat dan sihat sila ikut cam saye ye. tingok badan Misty yang perkasa nie. Awek pun ramai.

.
bwekkkk~curik tagline Mama.

ape nengok2??? nak susu buat sendiri ye. nie Mama buatkan kat Misty n family

juga jgn lupa makan ikan rebus ye. ni bagi tenaga. Misty tak suka sangat makan nasi. Mama kata kat Misty anak Mama. Mama tipu,Misty tgk kemain Mama tambah nasi bila Nenek Mama masak kari ikan.


Mama,Misty ada soalan kat Mummy Chika. Mama tolong tanya ye ye ye

nape Mummy Chika sekeping sangat? 
nanti cane Misty nak gigit tangan lau sekeping??? 
Bila Mummy Chika nak balik kg lagik?? 
Mummy Nomi sihat? 
Mama kata Nomi tu cantik. Mama namo tunjuk gambar Nomi kat Misty Mama kata Misty gatal. ape la Mama tu. 
Mummy nanti bawa Misty g jenjelan leh? Misty nak tunjuk kat kawan2 kawan baik Mama. Misty sayang Mummy.
Kem salamkat Nomi ye..eh Mama cakap ade seko mek siam nama Milly...hehehe mek siam cam Freeway la tu. mesti come lote cam Freeway. hehehe kem salam gak ye Mummy.

Wednesday, December 15, 2010

mandi bersama Misty

kawan2 Mama sekalian,korang mandi dah ke?

korang mandi cane?

ade cam Misty tak? hehehe
Misty mandi pakai baju ye


cara2 saya mandi


memula cuci tangan~lalala

then cuci badan

cuci peha ayam lak

benti rehat jap sambil2 intai2 awek..eh anak2. thehehe

garuk pale,haih gatal lak. tp Misty xde kutu ye kawan2 Mama

cuci lutut...

gigihkan saya mandi?korang ade?
Mummy MeowwMania cane lak?

Mummy MPW..mat pagon mandi cane? Mama kata dia punya bulu banyak.

macho tak saye.
mandi dah.
Mummy Chika,bila nak datang lagik? Along windu la nak gigit Mummy.

hoh ade dengar gundik panggil. Misty kene gerak dah nie.
oppps nampak anu saye..sorok2. 
ape la Mama ni...agak2 la amek gambar Along!

okes saya dah handsome. nak pg dating.
Mama ingat Mama je pg dating?? 
You won't admit you love me
And so how am I ever to know?
You always tell me
Perhaps, perhaps, perhaps

A million times I've asked you,
And then I ask you over again
You only answer
Perhaps, perhaps, perhaps


If you can't make your mind up
We'll never get started
And I don't wanna wind up
Being parted, broken-hearted

So if you really love me
Say yes, but if you don't dear, confess
And please don't tell me
Perhaps, perhaps, perhaps

Perhaps, perhaps, perhaps

If you can't make your mind up
We'll never get started
And I don't wanna wind up
Being parted, broken-hearted

So if you really love me
Say yes, but if you don't dear, confess
And please don't tell me
Perhaps, perhaps, perhaps
Perhaps, perhaps, perhaps
Perhaps, perhaps, (giggle) perhaps
(giggle) 





Saturday, November 27, 2010

Misty n Freeway

terharu ms tgk Freeway beria2 tumpang minum susu semangkok ngan Misty.

bahagianya mereka!

doakan mama bahagia juge ye sayang

cik meowwmania: ye saye balik kampung


pesan Misty n Freeway: 
Hye kawan2 Mama semua. korang memang makhluk Allah yang best. moga korang semua drahmati dan dlindungi Nya.

Tuesday, November 23, 2010

pasangan bahagia

aku ke rumah BFF buat kesekiankalinya...biasa la hari minggu,lebih2 lg la bila mami xde. muahaha~

tp kali nie lain sket sbb kucing besor kat rumah dia dah boleh tolerate ngan aku. sangat happy.
aku hanya ade gambar dorang sedang bahagia. video bukti ada pada Chika.

Boblock,Lucy,kakak sayang korang taw. sangat2 sayang...tp korang nyer perangai tak cam anak2 PapaMeow.

 Miss Lucy
 Mr Boblock




mithalikan cik Lucy kita nie? mandikan Bob lagik.

muezza

aku ade adik angkat.

jantan

aritu masa p parking L1 temankan hsemate,jumpa seko kucing nie sedang makan. manje.
*ade penghuni lain letakkan makanan*

aku rapati dia.
tak lari.
aku tertarik sama dia.
then aku panggil dia Muezza sempena nama kucing Nabi Muhammad SAW.

skrg dah pandai turun kat area parking aku..L2. pandai lak dia sense aku.

skrg dah pandai turun L2,area parking aku.

tiap kali dia makan...aku pesan cakap,hati2 n jaga diri. kakak xleh bg makan hari2.harap2 dia ngerti.

sangat suke mamat nie menyendeng. susah amek gambar


Friday, November 19, 2010

dan bila esok..

Di dalam hati selalu tersimpan
Rasa yang takkan pernah bisa ku ungkapkan
Kau diam tanpa kata
Saatku ungkap semua rasa

Di saat ku ingin dekat denganmu
Kau semakin jauh meninggalkanku
Dan kau diam tanpa kata
Saatku ucap semua rasa

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Tuk cinta yang pernah kita miliki
Tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
Tuk bisa menjagai hati ini
Tuk selama-lamanya

Mungkinkah esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatiku
Untuk cinta yang pernah engkau miliki
Untuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Untuk cinta yang pernah kita miliki
Tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
Untuk bisa menjagai hati ini
Tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Untuk cinta yang pernah kita miliki ‘tuk selama-lamanya

*********************


Dear B,
I know that u r very busy for the past few months. I understand and as i told you, i won't disturb you. till we meet again.

Your Sayang :)

 


Thursday, November 18, 2010

eid adha 2010

cam biasa tiap kali Eidul Adha aku memang tak pulang kampung. beraya dengan ahli keluarga yang ada kat KL. sedara ramai so xde masalah.
tahun nie lepas jemput adik aku terus ke rumah Chika,then ke rmah malcik n pakcik sekitar KL n Selangor. 3rumah je total tp lepak kat each stop lama la gak.
masa kat rumah Chika,adik aku nampak teruja dengan anak dan adik bulu yang ade kat rumah Chika.

kat rumah makcik,(adik bungsu mama) takde ape sangat,just jumpa2 je. family aku bukan beria sambut raya sangat. so harap le paham. pg sana dapat kaya yg best!
NOTE: kedai kopi whitehouse adalah sangat olskool kat kote bharu.


then lam jam nam aku ke rumah pakcik lak (adik bungsu lelaki arwah papa). dudo sana agak lama sbb ade makan2 steamboat. aku dah buzz sepupu aku pepagi tanya plan diorang.~steamboat!!~
then calling sorang abang sepupu kesayangan aku datang join. yang ni sesi malam..sesi siang aku xde,yang datang lak kenalan lama kluarge kami. spesis kat rantauan gak. tak sempat jumpa.

letih+ngantuk+sakit pale aku that day. tp happy sebab jumpa sedara2 yang aku memang lama tak pg lawat.





raya steamboat.marbelesss

then melayan 2 puteri main kucing 

 Boboi anak Sihat

 Datin Comel mak Sihat,nenek Boboi

 Angkat the lucky cat n nanny kitties kat rumah
*maaf gambar tidak jelas*

 aunt E,Aisyah n Maisara

Sihat anak Datin Comel

Bibik yang namakan dia n dia nie kucing kesayangan Bibik.
kat rumah pakcik aku nie..Bibik pun ade kucing gak. betuahkan Bibik nie.

bestkan raya rantau aku? meriah..kat KB bg aku xde la cam nie.(family aku la,family orang aku mmg tak tahu)

Tuesday, November 16, 2010

KL dimalam hari di sebuah tempat~sangat gelap

cam biasa,tiap2 malam aku memang kluar. smlm lepas banyak kali kat port nie aku tergerak hati nak amek gamba walo tahu sangat gelap.

edc saje nak dengkikan cik Sunyi Sepi :)









lokasi: tempat paling happening kat city centre

SELAMAT MENYAMBUT AIDIL ADHA SEMUA~

Saturday, November 13, 2010

melayan anak2

begini la bila dah sayang. tak leh buat apa walo orang punya anak.



anak2 buah

antara anak2 buah. 



 Eddrieayanna Nadiah Eddie
 Iskandar Zulqarnain Eddlee
 Nurul Iffa Atiqah Eddlee
Nurul Eddleen Eddlee
 Emran Harith Eddie








Irham Ali Eddlee
 
Nur Nabihah Renniez

 aunty E n Eddleen
the Eddlee sisters

ye aku rindu budak2 tu. rindu gak kat Misty n family serta adik juga Bonda ku. lambat nya hari tersebut datang. bile?? 
very soon