bila Pitih

Sunday, December 29, 2013

Lama makcik ilang

Salam

Lama tak buka page ni.

sejak pindah balik kampung
lepas kena samun bulan puasa aritu masa bercuti di KL

macam2 hal berlaku

kat kampung anak2 angkat makin ramai
zalimnya manusia

kerja sendiri di kedai

mmg jelas nampak manusia yg sama agama tapi hati hitam

di negeri bandaraya Islam katanya

Islam politik je kot

gagal ubah cara hidup dan pemikiran rakyat supaya lebih Islamic.
this is kota bharu laa katakan

harapan aku tahun 2014 agar makin ummah yg lebih islamic dalam segala hal esp bila melibatkan hubungan sesama hamba Allah.

tahun 2014 juga doa ku agar dapat sesuatu yg baik dan hebat utk diri sendiri anak2 bulu mak bangsa dan agama :)

sekian. 

tata


Monday, April 1, 2013

masa belalu

Assalamualaikum


Cepat betul masa berlalu. ..sudah 1 April. Semoga mendapat kenangan terindah bersama para2 sakura....jiran2....


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, March 19, 2013

Sekadar...

Assalamualaikum

Tetiba nak menulis sesuatu. Err sebelum ni xtulis kew?? Eheee saje

Ni sekadar peringatan utk diri sendiri khasnya dan sesiapa jua amnya

Bila masa kita senang fikir fikir kalau kita tetiba berada dalam kesusuahan...apa akan jadi.  Kalau duk merantau esp kat KL ni dari segi kewangan la.

Kalau kita dalam keadaan sihat fikir la apa akan jadi sekiranya kita sakit..sakit yg menyekat pergerakan kita

Semua hal pun esp buat perantau...jangan terlalu mengharapkan orang. Cuba berusaha sendiri...minimumkan sifat bergantung pada orang atau 'lemak'. Kerana tidak selamanya tongkat kekal elok

Di ulangi tulisan di atas hanya sebagai peringatan esp buat diri sendiri khasnya :)

Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, March 14, 2013

Notty


Assalamualaikum


Notty ni anak jiran.

Mama dia outstation beberapa hari. So kita temankan sorang jiran yg di beri amanah utk bagi makan-buang poo&pee tengok2kan bebudak ni




Dah few days x keluar rumah maka ketua keluarga ni mogok






















hahah sian Tiger jadi bahan dek abang Notty

Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, March 13, 2013

Dinner is served

Assalamualaikum

Aktiviti sesampai parking rumah di setiap hari...parking L2
Semalam customer tak banyak...maybe pergi makan kat parking L3 sbb khabarnya ade gak feeder kat sana






Lepas tu temankan jiran bg makan kawasan parking jiran lagi satu. Jiran lg satu xde dalam kawasan buat bbrp hari...parking L1. 
Tak banyak yg datang sbb bukan mak angkat dorang tukang bg makan

*gambar kurang jelas*




Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, March 12, 2013

Anak Musang??

Assalamualaikum

Alkisah pagi semalam adik mms gambar Himawari dgn hasil culikan dia. Seekor anak musang yg mata masih belum lagi celik.

Dia culik bukan utk mainan rasanya sbb dia dok lepak2 ngan dak tu.















Kata adik...tak lama dia jaga sbb lepas bosan dia lepak dalam rumah lepas tu tinggalkan mangsa culik

Tapi sempat gak mangsa tu menetek dgn Himawari (Himawari ada kittens yg sekarang berusia 3 bulan)
















Plan asal adik belah malam nak letak kat tgh padang dlm pagar (letak dlm carrier) rumah supaya mak dia dpt dgr suara baby M dgn jelas n amek anak dia. Kata adik lagi suara anak musang saaangaattt le kuat.

Malam  jam 1058 call adik...katanya mak musang dah datang amek balik anak dia. Syukur.

Selamat kau Nak. Harap Hima xde culik baby M hari ni
























Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, March 8, 2013

pheww

Assalamualaikum




Finally berjaya aku habiskan baca novel ni.

Pecah rekod. Rekod lama baru abis baca. Now boleh continue with last episode cerita Sunan.

Sekian

Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, March 6, 2013

Buat ape tu?~Wordless Wednessday

Assalamualaikum











Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, March 4, 2013

Syukur

Assalamualaikum


Time flies...baby Joji dah meningkat usia. Dah besar sihat manja dan manja.

Few weeks ago dia dan kakak n abang bertarung melawan sakit.

Abang Fitri dan Kak Enon tewas :(

Tapi dalam kesedihan tu ada kebahagiaan. Joji selamat.

Kelmarin tilek2 mulot dia..tgk taring bawah dah berlapis...tanda gigi kekal akan mengambil alih gigi susu. Errr ade ke gigi susu pada haiwan??

Moga Joji membesar dengan sihat







Pertamakali keluar dari rumah...bawa sat turun ke rumah kita.
Kemain dia nanges sbb berada kat tempat asing.
amek ko...orang nak balik sat dia nak follow





























Last pict Joji with late Fitri.ni la kerja mat sekoni...membuli para senior

mc D


Assalamualaikum

Kucing gelandangan kawasan rumah.

Kekenyangan tu.

Habis satu gelas besar air kat mekdi :p






Note: Kebetulan minah cantik tdo tepi gelas tu masa aku parking kete.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, March 1, 2013

Sepatu


Assalamualaikum

Selipar ni antara benda yg aku beli masa baru2 kerja dlm 8 tahun lalu. Sgt suka selipar n brand ni.

Actually bahagian ibu kaki selipar ni lama dah putus tp aku asek tangguh nak hantar repair until laa semalam 28 feb 2013 aku berjaya hantar repair lepas beberapa tahun tangguh. Lamakan aku tangguh??? Hahaha tu la aku.

Nak buang sayang sebab yg ni 100% handmade. 

Harap lepas ni selipar kesayangan dpt terus berbakti pada aku.

Sekian









Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, February 28, 2013

kami


Assalamualaikum

CNY lunch few weeks ago.

Boss biss semua turun padang.
Selamat melihat ye.
Aku snap gambar makanan yg aku makan je...xkosa nak amek semua.










Alhamdulillah kenyang. Losak diet saye.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, February 27, 2013

wordless Wednesday

Assalamualaikum







Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, February 26, 2013

Panda

Assalamualaikum.


Mat ni makin dewasa makin mengada ngada. Makan wetfood muntah. Bagi makan ayam rebus ok je pulak.

Rabak la mak mcm ni kalau tiap waktu nak ayam rebus.


Lagi satu...sombong. Orang nak timang2 dia wat xtahu. Bab naik kete nak ajak jenjalan laju pulak. Ko saje je kan?

Panggilan baru dia sekarang adalag Baby
. *sila muntah darah ye*



Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, February 25, 2013

sawang mawang

Assalamualaikum


Lama dah x hapdet blog.

Rumah pun dah mcm gua.

Ampunnn kawan2.

Saya masih xde perasaan nak update blog. Errr alasan tu boleh terima tak?


Actually few weeks ago kite kehilangan kucing. ..kucing kawan tp sbb kerap lepak rumah dia maka kesan kehilangan sgt terasa.


Sad news kan?

Kalau good news..mcm tak nampak lak. Huuuhu


Anyway lama tak balik kg. Rindu kat budak2 sana.


Btw tahun 2013 start acara neuter kucing2 kat kg. Last year lagi nak buat tapi mama cakap dekat tpt govt sentiasa penuh. 22nd Feb hari tu baru dpt hantar sepasang. Lepas ni nak kejar sesi bulan March lak. Harap kali ni dapat la neuter si Sayang kepayang tu.


Untill next post.

Babaiiii


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, January 16, 2013

luahan aje

As Salam


Sekadar mluahkan

Among cousins...padahal memsaing almost tiap hari online..to be specific berfb.

Tapi bab nak ajak buat makan senang je pesan kat 3rd party

Tak faham btol.

Even kat fb aku buat page khas utk family supaya senang buat announcement.

Ni telefon pun ada kalau tak silap.


Kang aku tegur kata aku garang. Pfftttt


Rasa xmo hadir je majlis tu. Bukan hadap private invitation tp kitakan beradab so please lah. Plus bukan saudara jauh..SEPUPU je


Makin canggih makin tak reti kot.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, January 11, 2013

sarapan

As Salam


Breakfast kat parking rumah tadi pagi.


Yg kelabu atau Abubu haritu hilang masa dia kecik..tetiba minggu ni ada balik


Yg putih tu kata jiran kucing yg dekat rumah teres depan...sesekali makan kat kedai runcit kat rumah ni..semalam kita perasan dia ada kat parking


Yg warna comot2 mak kandung si Sayang. Asal penghuni kat area shoprow kat depan rumah...now day nak masuk 2 months kot menjadi penghuni kat parking.


Sian dorang ni...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, January 9, 2013

Saturday, January 5, 2013

edc poyo tahun baru 2013

As Salam


Teruja btol pagi ni. Balik kaybee buat pertamakali dalam tahun 2013. Hehe sungguh la poyo.


Buat sahabat yg cukup umur hari ni...I balik nak amek gambar budak2 kat kg sempena nak buat online card for you. Terharu tak? Eheee


Till my next post. Adiossss


Eh buat kawan yang sudi hantar p kl sentral jap tadik...terima kasih. Lap you muah muah


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, January 1, 2013

my new year 2013

As Salam


I had a good one this year. 


A day before the date my brother and his family came.


On the 31st I went to uncle's place in Ampang. Supposed I went there to collect a letter but there were plenty of food to eat. So I ate ate and ate. Then I rushed back to because my cousin said she and her kids would like to come by to watch fireworks.


Got a good place to watch  in my neighbourhood tho.


Conclusion: Year end and start with close relative around.

2013 is get-along-with-family year I guess.


Published with Blogger-droid v2.0.4