bila Pitih

Friday, February 17, 2012

alhamdulillah 3

as SaLam semuaaaa

kelmarin my mum mms gambar mr Mama AKA Misty dalam kotak dengan Orie n anak2 :)

HAPPY RASA macam makan happy meal mek donel je.

tapi gambar agak blur :p. xpe lah ..ada gak gmbar dari takde..*bersyukur*

aku lak tak sabar nak balik jumpa deme semme nie. owh kalau la PRU bulan mendekat kan best...tapi ahhhh bulan #^@^$*@ la pulakkkkk.


PROUD DADDY aka MR MAMA
ni la kerja si Misty sejak 13/2/2012...sebok nak jaga babies. kalau bini xde lam kotak sebok dia lak ada kat dalam tu :)

Misty banyak membuka mata aku tentang myth kucing jantan memakan anak kucing,esp kucing jantan yang belum d'sunatkan lagi. He proved that it is wrong. Kejadian Allah semua tu rahsia alam. mungkin d'luar sana ada lagi kes cam Misty ni. tapi tak penah expose.
Moga hamba Allah berjantina LELAKI yang kaki pukul pompuan dan budak  juga yang tak reti menghormati ahli kluarga sedar dengan cara Misty ni.

Masa arwah Freeway dlu, dia tak berapa nak benarkan Misty jumpa anak2 until lepas few months umur.yeah Freeway is a greatmother.spesis kucing siam...garang,berkuasa dan manja. *bless her*

anak2 MistyOrie ada 4 hekor. kali ni aku tak kisah nama start ngan huruf apa TAPI mesti ada huruf M.

since my mum cakap seko tu ada cam Misty so sah2 aku bg nama Misty Jr!. lagi 2 tu RaMadhan aka Madan sempena nama abang Madan yang sangat bertuah dan juga penyayang, then Mandrin sempena perayaan CNY n kaler buah Mandrin n yang last aku bg my mum yang pilih nama :)


lagi satu...Orie bila Misty nak masuk kotak dia kuis tak bagi incik hubby masuk sama sbb kebagakan Misty menyempitkan lagi kotak. kahkahlah..Misty kne bersabar ye..bila Orie xde baru leh masuk..cam shift gitew. 


And Misty tu ada buat aksi sarkis...dia nak main2  ngan anak tp my mum marah dia sbb dia main ngan kasar...d'lambung2 anak dia yang masih kitten tu...menjerit my mum kat dia 'oi Misty anak2 tu bukan mainan..dorang kecik lagikkkk, tunggu la dorang tu besar sket!! ~kurang lebih gitu la jeritan mak aku kat Misty~sungguh tak sabar itu Daddy la

12 comments:

  1. ishh best betul la tdk daddy misty ni. leh dia join sekali dlm kotak ngan orie yer. daddy cool:) luv u dear. panjang umor dan murah rezeki yer sayang.

    tahniah mama marie, courtesy of Abg Tupai:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq Mamatatami. kembang la hidung mamat tu

      Abg Tupai: ailebiu

      Delete
  2. mcm2 perasaan bila tgk gambar ni..yg pasti kagum sgt ngan Misty..moga Misty sihat2 slalu..dapat bayangkan Nanny jerit kat Misty sbb lambung2 baby..lucu..ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekeke TQ kak.

      agak2 laki si Sayang cam ni tak?

      Delete
  3. hehehe bestnyer kalau dekat leh tgk mcmana mr mama ni melayan anak2nyer..hehehe..huh!memet tu bukan gni..tinjau anak2 lam kotak pastu cabut lari..aku ingatkan aper rupanya takut ngn babies2..adehla..

    ReplyDelete
    Replies
    1. appa la Memet tu. anak sdri pun takut ka?

      Delete
  4. Hahaha Mr Mama. sesuai gitu...

    Semoga Misy and Orie bahagia hingga ke anak cucu... dan semoga anak2 nya membesar dgn sihat dn cepat besar. dah besar leh lambung daddy lak.. kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.

      bila besar bukan je lambung, dia peluk cam nak cekam je...cam dua buat kat anak2 yg terdahulu...

      Delete
  5. Misty Mithali...gigih membesarkan anak2

    ReplyDelete
  6. bestnye dapat papa cam misty...mudah2an tachi n poncho dpt cm misty gak..hikhikhikhik

    ReplyDelete

jari-jari gatal mengomen...