bila Pitih

Thursday, May 24, 2012

idaman

as Salam


baru2 ni kat tengah2 jalan nampak sebuah kereta. skali tengok saya rasa jatuh hati. sekarang dok teringat je.
berangan2. nak beli memang laaaa tak mampu. 
kete yang ada tu pun kkdg sangkut family bayar.


so mari pakat2 layan verangan saya.








owh ya,saya idamkan kereta ini






Chevrolet Cruze


kaler pun nak yang sama <velvet red>since dalam family xde lagi yang berkereta merah. asek putih n black je. xmeriah btol

















tapi dapat yang kaler cam ni laaaaaaaaaggggggggggggiiiiiiiii best :)


bumblebee


tengok la interior dalaman. sungguh memukau hati dan mata btol. feeling-feeling transformers gitew





Details specification (sila baca lebih yang Cruze Sport ye)

VariantsChevrolet Cruze LTChevrolet Cruze Sport
Engine
Engine Configuration4-Cylinders In-line 16 valve DOHC
Engine Valve SystemDCVCP (Double Continuous Variable Cam Phasing) & VIS (Variable Intake System)
Bore / Stroke (mm)80.5 / 88.2
Displacement (cc)1796
Compression Ratio10.5 : 1
Maximum Output (Kw / Hp / PS@ rpm)104 / 140 / 141@6,200
Maximum Torque [Nm@rpm]176@3,799
Exhaust Emission StandardEuro 4
Performance
Acceleration 0 - 100 km/h11.5 sec
Top Speed km/h190
Fuel
Fuel SystemFuel Injection
Fuel TypePetrol Unleaded (RON 91 or above)
Fuel Tank Capacity (liters)60
Transmission
Transmission DriveFront Wheel drive
Transmission TypeGM Hydramatic 6T40
Gear Shift SystemShiftronic
No.of gears6-Speed Automatic
Gear RatioReverse : 2.94, 1st : 4.584, 2nd : 2.964, 3rd : 1.912, 4th : 1.446, 5th : 1.000, 6th : 0.745
Final Drive Ratio3.17
Steering
TypeRack & Pinion with Hydraulic Power Assisted
Turning Radius (m)5.5
Braking
Front15" Ventilated Disc
Rear15" Solid Disc
Suspension
FrontMacPherson Strut with Anti-Roll Bar
RearCompound Crank Axle
Dimension and Weight
Overall Length (mm)4597
Overall Width (mm)1788
Overall Height (mm)1477
Wheelbase (mm)2685
Wheel Track - Front (mm)1544
Wheel Track - Rear (mm)1558
Ground Clearance (mm)147
Kerb Weight (kg)1315
Max Laden Weight (kg)1818
Wheel Size (4-pcs)Alloy 16 x 6 half JAlloy 18 x 6 half J
Tyre Size205/60 R16225/40 R18
Spare WheelSteel
Spare Wheel Tyre Size205/60 R16225/40 R18
Luggage Capacity (Litres)450



sambung verangan...

16 comments:

  1. perghhhhh....

    sy nak berangan pon tak mampu :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. verangan free je mek. lain la buah berangan..tu kne bayo :)

      Delete
  2. Replies
    1. bestttt tapi kucing kne masuk cage la kalo kete n :p

      Delete
    2. kejam woi! apekate modify sket kire macam ade cage build in siap jamban blh flush skali..ha..baru lah org kate verangan :P keh keh keh

      Delete
  3. Harap2 satu hari nanti veranganan awak tu akan jadi kenyataan...Amin....

    ReplyDelete
  4. dah pakai nanti, amik kitaorg kat umah then gi makan burger bakar... ahakkksssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum puasa nak pergi x? kita malas sebab xsuka berator panjanggg

      Delete
  5. angan2 kalau di usahakan insyaallah boleh dapat kot?? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah boleh tapi ngan syarat sumber kewangan sangat marbeles :)

      Delete
  6. Aminn.. Buat tabung Cruze satu. Hari2 masuk duit buat duit muka. :)

    ReplyDelete
  7. aminn..tak sabor nak tumpang kete Cik Marie yg ni..:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh la naik sesama dalam mimpi :P

      Delete

jari-jari gatal mengomen...